Пак спряха осветлението на Кръста над Дупница

Откраднали 250 метра кабел, осветителни тела и счупили стълбове

Неустановени засега вандали спряха осветлението на Кръста над Дупница в уикенда, информират от пресцентъра на Общината. Служители са установили липсата на близо 250 метра кабел, няколко осветителни тела и счупени стълбове. Общата стойност на щетите е за около 1500 лева. Проверката е направена, след като е установено, че един от символите на града е потънал в мрак, а осветлението бе възстановено преди няколко месеца. Това е поредното посегателство от страна на представители, които могат да бъдат зачислени към утайката на обществото. Заради постоянните кражби на кабели бе изградена стълбова линия от страна на Община Дупница, за да намали възможностите за посегателства. Полицията има последната дума дали ще успее да установи извършителите.

На върха на дупнишкия хълм е издигнат паметник на загиналите през войните за освобождение на страната. Има и останки от антична крепост, провеждат се и археологически разкопки през годините.

Print Friendly

3 Коментари на Пак спряха осветлението на Кръста над Дупница

  1. Убийте ги с камъни!!!

  2. Дупничанинъ // 06.10.2015 в 13:00 // Отговор

    „Нещастници“ значи! То език, то чудо на чудесата! Сега не съм сигурен на кой му липсва началното образование. На журналистите или на общинарите? Може и всеобща да е неграмотността. Закъсали сме го много сериозно… и това няма нищо общо с това, че кръста не свети.

  3. Дори е меко нарицателното за тези.Да посегнеш на един от символите на Дупница си е (цензурирано)

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien