Международен кулинарен фестивал през септември в Дупница

За пета поредна година празникът за Деня на европейското сътрудничество ще се проведе в членките на Европейския съюз и техните съседни държави. Целта на инициативата е да се подчертаят постиженията постигнати чрез сътрудничеството между регионите и страните в Европа.

Тази година, Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия организира фестивал на кулинарния туризъм под надслов „Яж, пътувай и обичай трансгранично сътрудничество“ на 17-ти септември 2016 г. Домакин на "голямото готвене" ще бъде Дупница, като някои от най-големите шефове ще акостират в Парк "Рила" на барбекютата. Както е известно,Парк Рила е ремонтиран по проект, изпълнен по Програма ФАР за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия и Черна гора. 

Гостите на фестивала ще могат да се насладят безплатно на прясно приготвени деликатеси, типични за трансграничния регион и за двете страни като цяло. Професионални готвачи ще демонстрират как се приготвят някои от най-вкусните храни, които привличат туристи в трансграничния регион, докато професионален диджей ще помага да се изтанцуват излишните „плескавица“-калории. Представителите на Съвместния секретариат ще бъдат на разположение на специален информационен пункт, където ще предоставят информация относно проектите и ще раздават стотици промоционални подаръци.

Специален акцент на събитието ще бъде церемонията по награждаване на участниците във „Фото конкурс 2016“ по Програмата. Победителите в рамките на всяка от трите категории – „Храна и кулинарни традиции“, „Музика и танци“, и „Биоразнообразие“, ще получат награди от официалните представители на Програмата. Фестивалът е безплатен и ще бъде отворен за всички желаещи да опитат вкусотиите, да научат нови рецепти и да получат подаръци.

Print Friendly

2 Коментари на Международен кулинарен фестивал през септември в Дупница

  1. Това на 21.09.2016 ли ще бъде?

  2. Да видях го в статията, извинете!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien