Кметът на Дупница ще дари с подаръци 3 деца за Коледа. Общината обяви и конкурс за украса

За поредна година, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев ще влезе в ролята на Дядо Коледа за три дечица от общината. От 4-и декември във фоайето на общинска администрация ще бъде поставена кутия, в която малчуганите да пускат своите писма с желания за подарък. На 20 декември ще бъдат изтеглени имената на печелившите, които ден по-късно по установена традиция ще получат подаръците си в кабинета на инж.Чимев.
Изрично условие е подаръкът да бъде детска играчка, като бъдат посочени и данни за контакт.
Конкурс за най-добра коледна украса отново обявява Община Дупница. Както и миналата година, най-красиво украсените външно частен дом, търговски обект и обществена сграда ще получат награда. "Идеята е повече хора да се включат, за да се усеща празничното настроение. Това са едни от най-хубавите семейни дни и трябва сами да си ги направим още по-приятни. Всеки победител ще получи по 250 лева, но не парите са най-важното в случая, а идеята да направим родната къща или работно място носител на Коледния дух. Преди това каня всички да заповядат заедно да запалим коледните светлини в понеделник", лаконичен бе инж.Чимев.
Желаещите да се включат в конкурса, могат да го направят като се обадят на 0701 592 46 или 0876 30 66 00 до 17 декември, като посочат адрес и телефон за контакт. Комисия ще направи проверка и ще обяви победителите.
Tържественотo запалване на Коледната елха на пл."Свобода" ще бъде на 3-и декември от 17.30 часа. В празничната програма ще се включат ДЮФА „Дани”, "Арт Поп", ВГ към ОУ "Евлоги Георгиев", Денс – формация "Меджик", сборна група Кукери от с. Джерман към НЧ "Пробуда 1926", и разбира се, с участието на самия Дядо Коледа.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien