Огромна мартеница вече краси центъра на Дупница СНИМКИ и ВИДЕО

DSC00547 Под веселите детски възгласи „Баба Марта“ и „Мартеница“ на сградата на Община Дупница бе поставена 13-метрова мартеница.

 Тя е в традиционните цветове – бяло и червено и ще краси кметството през следващия месец.

 Българският символ е с огромни размери и е изработен от децата от Дом за деца лишени от родителска грижа „Олга Стоянова“ и Центъра за обществена подкрепа „Да има щастие в детските очи“.

 Децата, изработили мартеницата, бяха дошли на площада в Дупница и искрено се радваха по време на спускането й от последния етаж на Общината. Те се бяха приготвили и с малки мартеници, които връзваха на ръцете на минувачите. Няколко такива бяха завързани и на ръката на кмета инж. Методи Чимев, който не скри радостта си от вниманието, което му оказаха децата. Малчуганите не пропуснаха да закачат мартеничка и на репортера на zadupnitsa.com.

 DSC00559От миналата година изработването на мартеница от деца в Дупница стана традиция, като идеята е с всяка година да бъде увеличаван и нейният размер.

 През 2013 година бе 11-метрова, а сега е с 2 метра по-голяма.

Димитър ИКОНОМОВ

Вижте видео ТУК:

DSC00551

DSC00567

DSC00566

DSC00573

Print Friendly

1 Коментар на Огромна мартеница вече краси центъра на Дупница СНИМКИ и ВИДЕО

  1. Поздравления за тези деца и мартеницата. Усмивките им са рядкост, но накараха всеки един от нас в Дупница да се усмихне поне по веднъж гледайки това което са направили

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien