Калин Гелев получи поздравления от евродепутата Ева Паунова

Евродепутатът Ева Паунова се срещна с кмета на Сапарева баня Калин Гелев и състезателите от националния отбор на България, участвали в провелото се този уикенд в града Световно първенство по планинско бягане. Евродепутатът поздрави кмета Калин Гелев за отношението на Сапарева баня към спорта и забележителната организация на световно ниво. На срещата присъстваха и тримата състезатели от Сапарева баня, участвали в Световното – Любомира Пехливанска, Димчо Мицов и Йоана Гелева.

„Сапарева баня се доказа като българската столица на планинското бягане след като през последните години успя да спечели и организира Балканиада, Европейско, а сега и Световно първенство. Българският спорт има нужда от добри примери в организирането на спортни събития от световно ниво и община Сапарева баня се справя отлично в това направление“, заяви българският евродепутат по време на срещата.

"Това дава сила и на местната власт, че може да събира хора от целия свят и да бъде домакин на спортен форум от световна величина", подчерта още Паунова.

"Вие вдъхновявате хора като мен, защото постигане успехи, които са невъзможни за някои хора", с тези думи се обърна към младите атлети Ева Паунова.

"За мен ще бъде много важно, ако мога да съдействам – вие ще прецените по какъв начин, така че вашите успехи да вдъхновяват повече хора и да постигате още по-големи успехи", заяви тя.

Ева Паунова пожела на състезателите да израстват като едни модели за подражание в нашето общество.

"В едни времена, изпълнени с предизвикателства, обществото има нужда от хора като вас, които да са ролевите модели и поколенията след вас да следват, да вярват във вас и да искат да правят това, което вие правите", заяви още пред българските атлети Паунова.

Освен спортния шампионат, Ева Паунова и Калин Гелев обсъдиха настоящите и бъдещи проекти, заложени за изпълнение през следващите години, както и възможностите пред община Сапарева баня за привличане на инвестиции. Паунова сподели информация за възможностите за малки и средни предприятия от региона да кандидатстват за кредити с облекчени условия, гарантирани със средства от Европейския фонд за стратегически инвестиции.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien