Изложба-живопис „Неръкотворни картини“ представят в „Джамията“

Юбилейната изложба-живопис на художника Георги Георгиев – Кьосев ще бъде открита в изложбена зала "Джамията" на 19 септември в Дупница.
Георги Александров Георгиев – Кьосев е роден през 1964 г. в с. Дяково. Завършва Учителският Институт, а впоследствие работи като учител по изобразително изкуство в СОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Перник от 1984 до 2007 г. Гимназията е с разширени профили по музика и Изобразително изкуство. Председател на ателието на учителите – художници от 1989 г. Има седем самостоятелни изложби и много пленери.
GG-3-1Работи в областта на живопистта във всички жанрове – фигурални композиции, натюрморт, портрет и пейзаж. Променя непрекъснато своето търсене в стила си, като преминава от реализъм, експресионизъм, сюрреализъм и в момента експериментира с оригинален начин за рисуване като липсва контакт с платното с четката, откъдето идва цикълът – „Неръкотворни картини“. Поради почти трите юбилея, които са навършването на 55 години, 35 г. от завършването на Учителския институт и над 20 години педагогически стаж, ще бъдат представени и други етапи от творческите му картини.

Откриването е от 17,30 часа.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien