Инж.Методи Чимев в жк.“Бистрица“: Продължаваме с инфраструктурата и благоустрояването, кварталът го чака втория етап

Поставяме си за цел в рамките на третия мандат, ако отново получим вашето доверие, да продължим подобряването на инфраструктурата и благоустрояването на града и населените места в община Дупница. Това заяви кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев по време на открита среща с жители на най-големия квартал в града – ж.к. „Бистрица“. В срещата се включи и почти цялата листа с кандидат-съветници от ПП ГЕРБ, които също дискутираха с живеещите в района различни въпроси и проблеми за решаване. Много жители на квартала дойдоха на срещата и буквално поставиха задачите за новия мандат.

1Най-големият жилищен квартал в града, с най-много жители, от години бе и най-изоставащ в инфраструктурно отношение. Улиците не помнеха кога за последно е имало асфалт, заради старата водопреносна и канализационна мрежа, с подмяната на която никой не се ангажираше от години. „Ние прегърнахме това предизвикателство, за да осигурим нормални условия за живеещите в квартала, макар да знаехме, че ще бъде тежко и с постоянен дискомфорт за тях“, обясни Методи Чимев. Той посочи, че вече е подменена изцяло подземната и обновена надземната инфраструктура – улици, паркинги, пешеходни алеи, озеленяване. Поет бе ангажимент с решаване проблема с канализацията като един от вариантите е с поставяне на клапи и той вече е коментиран със специалисти като основен вариант. "Тук не сме да се хвалим с направеното, а да ни поставите задачите, да отправите забележките си и упреците, така както го правехте, докато ремонтирахме квартала. Живущите тук най-добре сте запознати и най-коректно и точно можете да посочвате забележките, които ние пропускаме, както и идеите, които да реализираме. Защото трябва да се надгражда", обърна се още инж.Чимев.

В хода на разговора с живеещите в квартала, кандидатът за кмет на ГЕРБ в Дупница обясни, че през 2020 г. ще бъде започнат и вторият. „Средства, в размер на 1,2 млн. лв., са предвидени за тези пространства на жилищния комплекс, които не попаднаха в първия етап – улици, тротоари, пешеходни алеи, кътове за отдих и 6 детски площадки за малките деца“, каза още Методи Чимев.

В най-големия квартал в града съвсем скоро ще отвори врати нова и модерна детска градина. „Слагаме край на постоянните транспортни неволи за родителите, които бяха принудени да водят децата си в другите детски заведения“, обясни Чимев. По думите му, така окончателно се решава проблемът с приема на малчуганите и се създават отлични условия за тяхното отглеждане. „Това е втората нова детска градина, която ще отвори врати, след „Мечта“, посочи кандидатът за кмет на община Дупница инж. Методи Чимев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

72695423_2454564758147255_1861327350210232320_n 72965978_395281037814544_5588018843147567104_n

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien