Интересът към безплатното саниране в Дупница голям, допустимите блокове малко

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Интересът към програмата за напълно безплатно саниране на многофамилни жилищни сгради в Дупница е голям, отчитат от кметството. Повече от 300 са жилищните сгради на територията на града, но не всички са допустими за финансиране. "От началото на годината няма ден, в който поне по 2-3 домоуправители да не са идвали за информация как става кандидатстването", допълват от пресцентъра. До края на този месец трябва да пристигнат Методическите указания в общините, както и необходимите образци за кандидатстване.

От тази възможност обаче, няма да могат да се възползват много от жилищните сгради. Една от основните причини е изискването за минимален брой на апартаментите в една сграда да са 36, независимо от броя на входовете. chimev“В момента извършваме проверка, като след обработка на около 150 от жилищните сгради, имаме едва 4, които отговарят на това изискване. Остават още толкова да бъдат проверени. В очакване сме да разберем и сумата, която ще бъде осигурена за нашата община. След като имаме яснота, ще поканим всички домоуправители на сградите отговарящи на това изискване на среща, за да им разясним подробно как трябва да процедират. Разбира се, че ще получават съдействие и от нас”, обясни кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

Програмата предвижда да се финансират дейности по конструктивно укрепване на сградите, обновяване на общите часит – покрив, фасада, стълбища, мерки за енергийна ефективност – топлоизолация, и подмяна на дограма, ремонт или подмяна на вътрешни инсталации, изграждане на инсталации за соларни панели, ремонт на електроинсталации, енергоефективни мерки в асансьорите.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien