Благотворителна кампания „Купи и Дари“ стартира в Дупница

Кампанията „Купи и Дари“ на Ротаракт и Ротари клуб Дупница ще се осъществи и тази зима! „Купи и Дари“ и е истинско въплъщение на коледното вълшебство, което ни напомня за човешката добринка и сила да създаваме щастие. Инициативата е с цел да подкани хората от град Дупница да заделят част от своите покупки или да закупят нещо допълнително, което да оставят в кошниците, брандирани с логото на каузата и разположени в касовата зона на по-долу посочените магазини. Целта е да се съберат хранителни продукти (дълготрайни, пакетирани, консервирани, вакуумирани) и санитарни продукти от първа необходимост. Продуктите ще бъдат раздадени на социално слаби семейства лично от организаторите в няколко населени места около град Дупница и в самия град.
Всяка година Ротаракт клуб Дупница избира различни места, чиито хора да зарадва. Тази година събраните продукти ще отидат за възрастни хора и семейства в Пиперево, Палатово, Дяково, Кременик, Блатино и Дупница.
Продукти ще се събират от 13 до 20 декември 2021 г. в следните магазини:
– магазин Топ маркет (ул. Св. Иван Рилски 137);
– магазин Адела (Минчов площад и ж.к. Бистрица);
– магазин CBA (ж.к. Бистрица и ж.к. Горна махала);
– АН Маркет (ул. “Седма Рилска дивизия” 50);
– магазин Кауфланд.
В периода 13-20 декември във всеки един от магазините ще има разлепени плакати, флаери и разположени кошници за събиране на продуктите. На 21 декември всички събрани продукти ще бъдат сортирани и разпределени от ротаракторите спрямо броя членове на всяко домакинство, което ще получи дарение. На 22 и 23 декември продуктите ще бъдат раздадени до домовете на хората.
Ротаракт клуб Дупница организира кампанията “Купи и Дари” всяка зима от 2016 година насам. Всяка Коледа добрите хора на град Дупница даряват достатъчно продукти, че да бъдат зарадвани десетки семейства в нужда. Организаторите се надяват и тази година кампанията да е успешна, въпреки трудностите, които срещат хората.
Списък на подходящи продукти за дарение: брашно, олио, сол, захар, спагети, макарони, кус-кус, грис, фиде, юфка, ориз, боб, леща, Буркан сладко, лютеница, печени чушки, грах, кисели краставички, маслини, консерви, вафли, кроасани, солети, соленки, шоколад, локум, халва, сухи пасти, безалкохолни напитки без температурен режим на съхранение, полуготови супи и бульони, сирене/кашкавал вакуумирани или в тенеке, месо вакуумирано, сапун, тоалетна
хартия, дамски превръзки, бръснарски ножчета, шампоан, паста и четки за зъби, мокри кърпи, клечки за уши, веро, прах за пране, почистващи препарати, гъби и телчета.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien