Инж. Методи Чимев: Третият ми мандат ще бъде изцяло обърнат към проблемите на хората

„Благодаря на всички дупничани, които вчера излязоха да гласуват – както на тези, които отново ме подкрепиха, така и на тези, които предпочетоха моя опонент”, заяви избраният за трети мандат кмет на община Дупница от ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев на пресконференция днес. „Нашите съграждани бяха раздвоени и се разделиха на такива, които оцениха направеното през последните години и на други, според които очевидно направеното не е достатъчно”, направи своя анализ на изборите той.

„За мен като кмет този вот води до някои изводи. Очевидно вече не е важно единствено дали общината е финансово стабилна. Също толкова важно е да се прави и работи повече – най-вече по отношение на инфраструктурните проблеми в по-крайните квартали и по селата”, допълни инж. Чимев. „Оттук нататък преди да направя каквото и да било, ще се допитвам до гражданите. Ще искам тяхното мнение дали мерките, които предвиждам за техния квартал или населено място наистина са приоритетни и за тях”, каза още той.

Методи Чимев съобщи, че обмисля вариант да предложи общината да бъде финансирана чрез заем, за да бъдат решени най-наболелите проблеми. „Ако това се случи, то ще стане само след масово допитване до гражданите. Те ще кажат дали това е правилният път или не. Първият мандат имах приемен ден, вторият мандат приемах всеки ден, очевидно ще трябва да се ходи и по кварталите, за да се говори с хората”, разясни инж. Чимев. „Дългото кметуване очевидно също даде резултат при гласуването. Но човек се учи, и се надявам да бъда в този трети мандат именно кметът, който дупничани искат“, допълни инж.Чимев.

Председателят на общинската организация на ПП ГЕРБ Ивайло Константинов направи своя анализ на протеклите избори, като с факти опроверга твърдението на загубилия кандидат от БСП Първан Дангов, че ромската Гиздова махала е решила изхода от вота.

„Фактите са следните: във всички ромски секции, с изключение на една, печели Дангов. Кампанията им започна с фалшиви новини и приключи с фалшиви. Внушението беше направено, а като пресметнете тези гласове в ромските секции, се оказва че всъщност Дангов печели”, каза г-н Константинов, като показа разпечатки от изборните резултати по секции. „Другата манипулация на Дангов е, че ние сме купували гласове. Това е абсурдно – целият град знае кой купуваше гласове – това беше и техният кандидат”, каза още Ивайло Константинов. Той благодари на всички интелигентни и честни хора, които подкрепиха г-н Чимев.

„Ние знаем да разчетем правилно резултатите от вота. Да, не сме щастливи от тях. Но вече сме наясно, че да се правят проекти, да се строи, не е достатъчно. Трябва да се строи качествено и всеки проект да бъде популяризиран така,  че хората да се убедят в ползите от него. Обръщам се към всички, включително и към кмета: нека всички оттук нататък заедно да направим така, че всеки един дупничанин да се чувства щастлив, че живее в град, който се развива в икономически план”,  каза г-н Константинов. „Синята крепост устиска, демокрацията победи“, каза още Константинов.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien