Младежките национали на България почнаха подготовка в Дупница, 3-ма от „Марек“ в състава

Младежките национали на България по волейбол започнаха подготовка в Дупница преди европейската квалификация в Италия. Старши треньор на тима е Христо Райчев, а негов помощник е Иван Тасев. В разширения състав от 22-ма играчи попаднаха и 3-ма от школата на "Марек Юнион-Ивкони". Това са посрещачът Светослав Иванов,

Светослав Иванов (вдясно) натрупа солиден опит тази година и в първия състав на Марек.

Светослав Иванов (вдясно) натрупа солиден опит тази година и в първия състав на Марек.

централният блокировач Алберто Славчев и разпределителят Стефан Узунов. В следващите две седмици, младежите ни ще се готвят в спортната зала на града преди европейската квалификация в Италия. През следващата седмица се очаква да бъдат изиграни и контролни срещи, като най-вероятен съперник ще бъде Румъния. Именно след проверката със северната ни съседка ще стане ясно на кои играчи ще се разчита за квалификацията на Ботуша. Част от проектонационалите на Райчев в момента са на Европейско първенство с по-малката гарнитура до 18 години и ще се присъединят в Дупница след завръщането си от Чехия, където се провежда шампионатът на Стария континент.

От 26-и април в Италия започват борба за класиране домакините, нашите национали, както и връстниците им от Швеция и Испания. В първият двубой на 27-и април, България излиза срещу Швеция.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien