Гениалният спектакъл „Големанов“ на дупнишка сцена с плеада театрални звезди

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Спектакълът "Големанов" на Общински драматичен театър "Невена Коканова" град Дупница ще се представи на местна сцена на 16-и февруари от 19.00 ч.
Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български  драматургичен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Ивайло Калоянчев успешно върви по стъпките на баща си. След като блестящо се превъплъти в Бай Ганьо и покори родна, европейска и американска сцена, сега се впуска в ново предизвикателство в ролята на Големанов. Компания му правят и царете на комедията Светослав Пеев и Веселин Цанев, както и младата звезда Ивайло Захариев, заедно с още десетина актьори. 
Големанов мечтае: "Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Власт… чест… слава! Министър Големанов! Най-високото стъпало, на върха, по-нагоре – небе!". Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. 
Стефан Цанев блестящо е адаптирал комедията на Ст. Л. Костов, като й придава прочит, който е по-различен от останалите, но също толкова актуален, както в наши дни…

Цена на билетите – 2 лева за ученици и 5 лева за възрастни


В постановката участват синът на Калата – Ивайло Калоянчев, Латинка Петрова, Славчо Пеев, Ивайло Захариев, Люба Пашова, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Иванов, Виктория Янева, Снежана Малковска, Василка Сумева, Мария Миради и Петя Хаздай.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien