Поредно признание за Дупница. Министър определи инж.Чимев за заместник на Регионалния съвет за развитие на Югозапада

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев е един от много малкото градоначалници в България, които бяха включени в Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.  Със своя заповед от 7 февруари на министъра на Регионалното развитие и благоустройство Спас Попниколов, са определени всички участници в отделните сфери. Инж.Чимев бе определен за заместник в регионалния съвет за развитие на Югозападния район, като председател е Живка Такева-

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

Първанова, която е областен управител на Област София. Другият заместник е Росица Иванова – областен управител на Софийска област.
Това е поредно признание за общината, която е сред водещите у нас в усвояването на проекти за благоустройство на територията и привличането на преки чужди инвестиции. Община Дупница е единствената в областта, която има положителен ръст на чужди компании, които инвестират в града и разкриват работни мощности, които по справка на НСИ са с 14,1% увеличени.
Поименното определяне на състава е от компетенцията на министъра по редица показатели. От Югозападна България той е единственият представител в целия комитет.
Заповедта на Министър Попниколов е във връзка с постановление на Министерски съвет от 2014 година, с което се създава този комитет, като част от споразумението за партньорство на Република България и на програмите съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien