ФЕНОМЕНАЛНО! Марио Яньов от село Крайници пребори над 10000 треньори и се класира след 24-те най-добри в Лондон

Роденият в дупнишкото село Крайници Марио Яньов пребори над 10 000 треньори в Англия. Младият специалист успя да се класира сред 24-те най-добри наставници и беше одобрен за започването на курс Трето ниво, което е известно в България като UEFA B. Той вече успешно е преминал първите две нива и продължава с развитието си. Марио Яньов работи с деца и юноши по различни Академии и отбори в Лондон вече повече от 6 години,а от скоро и в собствена Академия за развитие на млади таланти.

„През септември месец, докато почивах със семейството си, получих имейл, за който съм чакал през тези години. Когато започнах да се занимавам с обучение на деца и започването ми на първо ниво треньорски курс към Английската Футболна Асоциация имах мечта и цел която да следвам, а именно до 5 години да достигна и мога да се класирам и да бъда одобрен за започването на Трето ниво,което е известо в България като UEFA B. И така да се върна към ймеила, който получих докато си почивах със семейството лятото в България през Септември.Английската Футболна Асоциация ми благодареше,за упоритостта, за която бях проявил през всички тези години,за всички курсове който бях имал желанието да завърша, за всички тези момчета, на които бях дал път към това да обичат спорта и не на последно място,че в съм преборил голямата конкуренция, която има в Лондон. Тук има, може би, повече от 10 000 треньори. Внимателно бяха избрани 150 кандидатури, след което избраха 24 наставници, сред които съм и аз. Така моята мечта и цел и макар със закъснение от една година все пак се осъществи. Много се радвам, също заради факта, че ще мога да представям моята родина България сред треньори от отбори като „Челси”, „Арсенал”, „Тотнъм”, „Колчестър”, „Чарлтън” и др. Ще пожелая на края на всички деца и по млади треньори които сега започват, винаги да следват мечтите си и никога да не престават да вярват, че винаги има следващо ниво на развитие, което могат да достигнат”, каза Марио Яньов.
В престижния курс участие ще вземат само група от 24 треньори в цял Лондон, където практикуват повече от 10000. Ще бъде фокусиран върху Техническа,Тактическа,Физическа й Психологическа част, а също така и още върху пет елемента от ДНК-то на Английската Футболна Асоциация. Те ще включват темите: „Как играем“,“Бъдещият играч“,Как Тренираме“,“Как подкрепяме играчите“Кой сме ние треньорите“. Ще се разглежда развитието на три възрастови разделения – от 5 до 11 години, от12 до16 и от 17 до 21 години. В обучението ще участие треньори от най- добрите академии в Лондон: „Челси”, „Тотнъм”, „Арсенал”, „Чарлтън” ,”Уест Хям” и др.

„Всеки ще трябва да проектира 18 тренировки, като на края всеки от нас ще има 30 минути презентация на своя проект. По време на курса ще има както теоретична част така и практическа, лекторите ще идват на мачове и тренировъчните занимания,които треньорите водят в своите академии”, поясни Марио Яньов.

Това е поредното признание за младия българския специалист, който доказва, че мечтите се сбъдват, стига да имаш куража да ги следваш.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien