До 15 март даваме предложения за Плана за интегрирано развитие на Дупница

Проектът на Плана за интегрирано развитие на община Дупница до 2027 година беше представен в Заседателната зала от общинското ръководство в лицето на кмета инж. Методи Чимев и зам.кметът по стопанските дейности Олга Китанова. Планът е стратегическият документ за развитие на общината, който задава визията и целите за развитие с оглед преодоляване на предизвикателствата и използване на потенциалите за следващите 7 години.
На този етап се предполага, че сумата, която Общината ще ползва за разработване на проекти е 18 млн. лв, като още толкова се очаква да бъдат осигурени по линия на национални и трансгранични проекти.
Заложените цели и програми се фокусират върху различни области от обществения живот и свързаната инфраструктура, с намерение община Дупница да се превърне в по-добро място за живот и правене на бизнес. При разработването му са съобразени вижданията на обществеността чрез проведените онлайн допитвания за основни проблеми пред развитието на община Дупница и възможностите за тяхното преодоляване. В сравнение с предлагания план, който Община Дупница изпълняваше в предходните години, някои от новите моменти и акценти са свързани със здравеопазването и спортната инфраструктура, а също така и изграждане на пътна инфраструктура между града и по-малките населени места на територията на общината. Кои са основните аспекти, можете да се запознаете на страницата на Община Дупница – dupnitsa.bg.
Планът може да търпи актуализация през годините в решение на Общински съвет-Дупница.
Още предложения от гражданите, юридически лица и бизнесът могат да бъдат отправяни до 15 март на имейла admin_dupnitsa@dupnitsa.bg или в деловодството на Община Дупница всеки работен ден от 9.30-17.30 ч.

Print Friendly

1 Коментар на До 15 март даваме предложения за Плана за интегрирано развитие на Дупница

  1. Дупничанин // 12.03.2021 в 15:11 // Отговор

    Едно предложение ви го давам веднага.Направете директен път от ж.к. Бистрица до Самораново.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien