Евгени Тодоров: Като дупничанин не заставам зад партия, а зад добрия управленец и мениджър

Инж.Евгени Тодоров е завършил МГУ и „Маркетинг и мениджмънт“ в УНСС-София. Управител на няколко фирми с различен предмет на дейност. Двукратен световен и многократен европейски шампион по таекуондо-ITF. „Научил съм се да следя всичко, което се случва в Дупница покрай моите родители. Баща ми е един от известените преди години лекари в Дупница д-р Емил Тодоров, докато майка ми Желязка Тодорова бе учителка в бившия „Механотехникум“ и „Автотранспортното“ училище и от тях наследих интересът си към града“, признава Тодоров. От малкия екран е популярен и с участието си в рекламата на д-р Тайс за продукта „Алгасан“.

 

Евгени Тодоров е едно от лицата на световна марка, рекламираща се в свят.

Евгени Тодоров е едно от лицата на световна марка, рекламираща се в свят.

– Г-н Тодоров, Дупница или София…?

– (Смее се) А вие как мислите?! Дупница, разбира се. Кой човек ще се откаже от приятелите от детинство и от роднините си.

– Питам, защото имате успешен бизнес в столицата, но често сте си в Дупница. Как намирате време за това?

– Добре управлявам бизнеса си, и затова намирам време за приятелите си в Дупница. Удоволствие е да се връщам в града, който е на сърцето ми.

– Как тогава намирате визията на града?

– О-о-о, напълно променен и дори променящ се с всеки изминал ден. На всеки е приятно да види града си как расте и се разхубавява. Вечерно време градът е по-осветен… До преди известно време, като влизаш в Дупница през магистралата, се виждаха едни руини на мястото на старата Автогара, а сега там е един европейски хипермаркет. На гарата положението бе абсолютно същото, но и там вече има работещ магазин на голяма верига. Освен, че разкриват нови работни места, които не са малко, предполагам, дават и възможност за по-конкурентни цени, от което печелят гражданите. На Развесената върба и жк. Дупница всички помним какви руини бяха, а сега е приятно място за живеещите там и особено за децата. Да не говорим за кратерите по улиците, голяма част от които вече ги няма.

– Да, но всичко това е свързано с пари…?

– С много пари. Аз се занимавам с европейски програми и със задоволство прочетох, че Дупница е сред малкото общини в България, които така успешно инвестират средствата от Европа в инфраструктурата и най-вече в подобряване условията на живот на хората. Прочетох, че сегашният кмет е спечелил наградата именно за най-добра жизнена среда в България. На Дупница трябва човек, който да бъде подготвен, който е управлявал успешно голям бизнес и да знае как не само да оцелее, но да надгражда и изгражда.

– Означава ли това, че подкрепяте инж.Методи Чимев за втори мандат като кмет на Дупница?

– Да, разбира се. Подкрепям човекът, който умее успешно да усвоява пари от Европа. Държа да подчертая, че не заставам зад партии, а заставам зад добрия управленец и мениджър. Такъв е и моят ученик Христо Михалчев, който успя от провинциален отбор, да направи такъв от световна величина. Той е кандидат за съветник от друга партия. Не съм пристрастен по никакъв начин към Чимев. Но той е човекът, който съумява да вкарва чужди пари в Дупница за изграждането на града. До колкото знам, говорим за около 43 млн. лева, което за община като Дупница е много голяма сума. Все пак това са пари, които не са от данъците на дупничани и не тежат на бюджета на Общината. И тук трябва с радост да отбележа, че в европейската класификация, Дупница се изкачи на 3-о ниво. За хората, които не разбират от тези нива, бих пояснил, че сме се изравнили по всички 12 показатели с областните градове. Част от показателите са – разкриване на работни места, подобряване на инфраструктура, усвояване на европейски средства и т.н., всичко това е в помощ на жителите на общината.-

– А следите ли спорта в Дупница?

– Следя най-вече изграждането на модерната спортна зала. Крайно време беше нашият град да има такова съоръжение. Сега вече всеки спорт ще има свой офис, в който да приема феновете си, а не по пейките и полянките. Вече няма да е проблем да бъде Дупница домакин на балкански и европейски първенства по няколко вида спорт. Знам, че се подготвя кандидатурата на Дупница за организиране Балканиада по таекуондо.

Print Friendly

13 Коментари на Евгени Тодоров: Като дупничанин не заставам зад партия, а зад добрия управленец и мениджър

 1. Много обича Дупница, но бизнеса му е в София! И не виждам каква е заслугата на Чимев за това, че има хипермаркети, единият вече затваря, защо ли, защото няма работа и заплати, което значи, че няма инвестиции в реалният сектор!!! Това са фактите, а направеното е направено с чужди пари, европейски! Та господин мениджър, таукоенист и не знам си какъв там, аре лево и да няма! Аман от разбирачи от далеч! Идваш тук, работиш за града, и тогава даваш акъл, а сега па пути ленина!!!

  • сашко митев // 17.10.2015 в 22:08 // Отговор

   Единия е Пени магазин и не хо затварят поради слаб оборот в Дупница, а защото цялата верига напуска Бълхария. Но ти си очевидно червено обременен, защото си фен на БСП отдалеч се вижда. Човека никъде не ти говори за политика, а си казва ясно мнението и позицията. Подкрепя хора от две партио, защото е крайно време да започнеш и ти смешко да мислиш надпартийно и подкрепяш истинските долазани личности. Поздравявам ви г-н Тодоров за всичко което правите като спортист от Дупница

 2. Харесвам изказването на Евгени Тодоров. Съгласна съм със всичко , което казва. Не се крие , като мишок зад някакви инициали М“. Достоен човек с мнение и позиция.

 3. Човека си казва това, което трябва да е. Стига Герб,Бсп,Абв,Реформатори… стига партии. Гласуването трябва да е за човека,който е доказал, че може, знае как и ще бъде успешен. Съгласен съм с изборът му за съветник и кмет, къде беше Дупница преди, а къде е сега или пък таекуондото. Двамата са се доказали и дано бъдат част от управляващите на изборите. Как да подкрепя Иван Ибришимов след като Асен Илиев се стяга да ръководи спорта в града. Всички клубове го знаем и с него спорта ни е хептен обречен. Не че сега сме много добре, но пак има нещо, а после с Илиев хич.

 4. Хахаха изобщо нищо не е направил.Чист като сълзичка.Невинна душица,кротка.Абе пич кой подкрепи свинята Пеевски за шеф на ДАНС,кой подкрепи онази целувка на ДПС и БСП на СерГей и Местан и пусна турците във властта.А да не забравяКОЙ БЕШЕ ЕДИНСТВЕНИЯ ДЕПУТАТ гласувал за увеличение на депуъатските заплати,защото имал висок стандарт на живот.Това е той доктор ти Ибришимов.А си го представи какво лапане ще прави като стане кмет за да си осигури стандарта на живот

 5. Да започнем отзад напред. Относно коментара на М.: „Хей ЩЕМПЕЛ, вземи да си пишеш цялото име, а не да ми петниш буквата”. Магазина Пени затваря, не само в Дупница, а в цялата страна и не е в резултат от работа и заплати. Друго, за което не си наясно, но си пишеш колкото да ти минава времето, е че на негово място отварят Била, която верига е по-голяма от на Пени. Ако не се лъжа Била купи Пени. Та разбирачо М , пак се връщаме на факта, че се отварят НОВИ РАБОТНИ МЕСТА и затварят по-малък магазин за да отворят по-голям. Това нещо се нарича инвестиция. Относно чуждите пари, европейските се дават за да се инвестират и човекът го е казал в интервюто си, че се инвестират успешно, докато на други места, пари се прибират, но видим резултат няма. По между другото ти чете ли цялото интервю или само удебелените изречения? Та да се върнем на интервюто. На инж.Тодоров бизнеса му (нещо което не се прави за един ден) е в София, явно защото когато го е започнал не е имало перспектива в Дупница (сигурно БСП е била на власт, която партия предполагам защитаваш и ще имаш облаги от нея). Също така не всеки бизнес се мести току така за да си премести в Дупница. Той не е кола, която да запалиш и да преместиш. Отишъл е в София, но не парадира, че е софиянец, както правят повечето хора. Той застава и казва, че е твърдо за Дупница, за определени хора, а не партии, който явно са го впечатлили с работата си и добрите инвестиции на европейските средствата. В интервюто се казва, че доста често си идва в Дупница, което не го прави разбирач отдалече. Човека явно има виждане за нещата в града, има си мнение, което си го изказва след като са го попитали. И най-важното е, че има кой и защо да го попита.

 6. Всеки си има право на мнение и човека си го изразява според своите аргументирани виждания.

 7. Всеки си има мнение и човекът си изказва своето и не подкрепя партия.

 8. Относно коментара на М.: „Хей ЩЕМПЕЛ, вземи да си пишеш цялото име, а не да ми петниш буквата”. Магазина Пени затваря, не само в Дупница, а в цялата страна и не е в резултат от работа и заплати. Друго, за което не си наясно, но си пишеш колкото да ти минава времето, е че на негово място отварят Била, която верига е по-голяма от на Пени. Ако не се лъжа Била купи Пени. Та разбирачо М., пак се връщаме на факта, че се отварят НОВИ РАБОТНИ МЕСТА и затварят по-малък магазин за да отворят по-голям. Това нещо се нарича инвестиция. Относно чуждите пари, европейските се дават за да се инвестират и човекът го е казал в интервюто си, че се инвестират успешно, докато на други места, пари се прибират, но видим резултат няма. По между другото ти чете ли цялото интервю или само удебелените изречения? Та да се върнем на интервюто. На инж.Тодоров бизнеса му (нещо което не се прави за един ден) е в София, явно защото когато го е започнал не е имало перспектива в Дупница (сигурно БСП е била на власт, която партия предполагам защитаваш и ще имаш облаги от нея). Също така не всеки бизнес се мести току така за да си премести в Дупница. Той не е кола, която да запалиш и да преместиш. Отишъл е в София, но не парадира, че е софиянец, както правят повечето хора. Той застава и казва, че е твърдо за Дупница, за определени хора, а не партии, който явно са го впечатлили с работата си и добрите инвестиции на европейските средствата. В интервюто се казва, че доста често си идва в Дупница, което не го прави разбирач отдалече. Човека явно има виждане за нещата в града, има си мнение, което си го изказва след като са го попитали. И най-важното е, че има кой и защо да го попита.

 9. Според мен трябва да се уважава всяко мнение, както и да се оценява всеки според заслугите му. Затова мисля, че изказването на Евгени Тодоров е коректно, тъй като той дава мнение за човек, в случая за кандидат кмет Чимев, който е направил много за град Дупница.

 10. изказването си е много добро. Докога всеки, който изказва собствено аргументирано мнение ще е обект на критика.А и изказването си много добре обосновано – фактите говорят сами за себе си.Градът определено е много по-приятно място за живеене – нещо, което не беше така по-рано.
  Защо да не се зачете работата на настоящия и кандидат-кмет Чимев.

 11. неуважаеми г-н М,
  тъй като явно се считаш за много информиран и компетентен да даваш некомпетентно мнение, и имаш памет за заниманията на инж. Тодоров в областта на спорта, то как така си пропусналида споменеш, че той е създал клуб Гладиатор, който и в момента е действащ и обучава деца, които вместо да висят само пред компютрите и да се правят на „геймъри“ се занимават с полезна за здравето им дейност. Колко хора оставят след себе си такава трайна следа, въпреки, че не живее постоянно в Дупница, която май само ти забравяш, макар и да си уж много знаещ и информиран. А сещаш ли се, ако изобщо знаеш, че той е европейски и двукратен световен шампион по таекуондо. Това му дава някакви права да дава мнение и това мнение да се чува. Допускам, че и ти имаш някакво мислене, от което обаче никой не се интересува – просто защото си никой. Хубаво е да се коментират публични изказвания, но в случая става дума за личност, която има самочувствието и смелостта да каже в прав текст „аз заставам зад този човек – има се предвид кандидат – кмет Чимев“ без да изпитва притеснение, че такива като теб, на които основното занимание е да плюват, вместо да помислят, ще се опитат да го очернят . Но мисленето не е за всеки. Така, че запази си нещото, което ти предполагаш, че е мнение за себе си и за тебеподобни,макар, че едва ли ще излъжеш някого да се заслуша в простотиите ти.
  И накрая – научи се да пишеш – не се излагай повече. Виж си букварчето от първи клас.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien