Чимев с намерение за цялостна подмяна на ВиК-мрежата в жк „Дупница“

Цялостна подмяна на ВиК-мрежата в жк “Дупница” изрази като намерение кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Той изпрати писмо до ПУДООС с молба за безвъзмездна финансова помощ за цялостната дейност. Общата линейна дължина за подмяна е в размер на над 1000 метра. “Тръбите в квартала са етернитови и са полагани през 60-те години на миналия век и досега не са подменяни. В същото време по проект “Зелена и достъпна градска среда” този квартал ще претърпи най-сериозните подобрения – тротоари, улична мрежа, детски площадки, зелени площи и т.н. и няма да е нормално, а и коректно след като се направи после да се започне копаене заради аварии с ВиК-мрежата. Затова се надявам, че ще успеем да получим финансиране. В този квартал живеят няколко хиляди наши съграждани и като кмет съм длъжен да направя необходимото”, обясни инж. Чимев.

В момента се изготвя идеен проект и количествено-стойностна сметка, които трябва да бъдат готови до 12 септември, а техническият проект трябва да бъде изготвен до края на месеца.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Чимев с намерение за цялостна подмяна на ВиК-мрежата в жк „Дупница“

  1. А кога ще започне тази подмяна.И само междублоковото пространство ли обхващат тези ремонти по озеленяване и асвалтиране

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien