Екстравагантни художници гостуват с произведенията си в „Джамията“

Изложба-живопис на двама млади и нестандартни художници ще бъде открита на 20 януари в галерия “Джамията”. Произведенията на Силвия Павлова и Григор Велев ще бъдат изложени в рамкитве на един месец. И двамата  са  иновативни и авангардни творци, които смело експериментират с модерното изкуство. Провокативен стил, изчистени линии, различна гледна точка, смела импровизация, ярки образи и цветове- това е част от магията в живописта на Павлова и Велев. Експозицията включва 50 картини, рисувани от живописците през последните две години. В основата й е да разкрие  вътрешния поглед на артиста, както и да активира “третото око”на зрителя.

kartina2Силвия Павлова е реализирала 10 самостоятелни изложби и множество участия в общи експозиции в страната и в чужбина. Носител е на редица награди. През 2010 година е победител в международния конкурс за изобразително изкуство в Германия и представя България на международния арт-туризъм в Нади  (островите Фиджи).

Григор Велев е самобитен млад художник, който рисува в стил “Сюрреализъм” и “Абстракционизъм”. Негови картини притежават  колекционери от  България, САЩ, Южна Корея,  Италия и Франция.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien