Don Balon: Дупница – люлка на колективните надпревари у нас и богато спортно наследство (ВИДЕО)

Един от най-авторитетните спортни сайтове у нас, със запазена марка и по света – Дон Балон представи голям репортаж за успехите на спортна Дупница. В българското си електронно издание donbalon.eu, е излъчен и 10-минутен репортаж с интервюта. Пред камерата на екипа застават кметът на града Методи Чимев, футболната легенда Сашо Паргов, Янек Кючуков, двукратният световен шампион по таекуондо Евгени Тодоров и други. Заглавието: "Дупница – люлка на колективните надпревари у нас и богато спортно наследство", говори само по себе си за темата.

Ето какво се казва в самия материал:

С една идея пред останалите, местните таланти са пример за подражание и модел за професионално отношение и израстване на тези, които са тръгнали смело, без колебание по техния труден, но епохален път

Днес Община Дупница е властелин на спорта, в чиито апотеоз и емблема са се превърнали открояващите се със своя знаков почерк колективни надпревари в града –  каквито са цар футбол и осеяния със слава, обичан от всички волейбол, патентовал със златни букви за историята, марката Марек Юнион Ивкони. С една идея пред останалите, те са пример за подражание и модел за професионално отношение и израстване на тези, които са тръгнали смело, без колебание по техния труден, но епохален път. Красноречиво доказателство за тяхното обаяние и широко въздействие сред днешната младеж в Дупница са 300 деца, които се занимават активно с тренировъчна дейност и официални срещи тук. Към тях спокойно можем да прибавим и нарастващата с всеки изминал ден нова вълна от будни спортни последователи, сред които е утвърдения като имидж и репутация тим по бейзбол Девълс и реномираната школа по борба с най-видния и старлет – шампиона Кирил Милов. Дупница е град, сред чиято абвеатура и богат речник навсякъде витае духа на спорта в комбинация с респектиращото културно наследство. Още от палитрата на разнообразните щрихи и нюанси в Общината като цяло, сега:
Към спортните герои за Дупница в състав Цветан Соколов и Елица Василева и алеята на избраните от тях, акуратно добавяме и двукратния световен шампион по таекуондо за ветерани и заклет дарител на Рилския манастир, Евгени Тодоров. Неговата харизматична личност повелява само дълбоко уважение и поклон. Още от гладиаторския триумф и сила на духа за Евгени в Душамбе и плакета с който бе удостоен на най-високо равнище, в следващите минути:
Така неусетно стигаме и до спортните съоръжения с най-голям заряд за Дупница. Това безспорно са новостроящата се закрита зала в града с капацитет от 1500 седящи места и храма на ФК Марек – легендарният стадион Бончук. Ако някой е забравил феноменалния успех над титулувания по това време тим на шотландския Абърдийн, ръководен умело от сър Алекс Фъргюсън, може да попълни празните полета сега. Спомените са живи и още стряскат съня. Не по-различна е и печалната картина със звездното поколение на баварския колос Байерн Мюнхен в състав Майер, Мюлер, Брайтнер, Бекенбауер и Облак, преклонило чинно глава пред ореола на исполини като Сашо Паргов, Стоян Стоянов и компания в червени спортни екипи. Днес ги намираме работещи в съвременни условия и ново познато старо аплоа, милеещи за спорта и неговата благородна кауза в Дупница и региона:
Наследството и традициите от спортно и футболно естество за Дупница и областта вървят паралелно ръка за ръка. Нещо което е и част от фундаменталните пасажи, свързани с най-популярната игра у нас тук. В това успя да ни убеди и естет в лицето на Янек Кючуков:
Към стилния етикет в спортна насока за Дупница централно място заема градския парк в града и станалия вече ежегоден международен фестивал „Рила ни гледа”. Освен атракция, той е желано място за отдих, релакс и качествен туризъм. Някъде по средата изпъква и аурата на Царицата на спортовете, а именно Леката атлетика в Дупница. Тук потърсихме за мнение и коментар Иван Шатровски – син на достолепна фигура, каквато е заслужилия деятел и майстор на спорта от национално значение и характер, Асен Шатровски:
Финалният акорд от краткия, но изпълнен със съдържание гастрол в Дупница днес, би звучал така: Със своя темперамент, ген и обич на местните капацитети в областта на спорта, революционните промени тук тепърва ще набират скорост, а оттенъка от ползотворната им работа, само ще накара специалистите в страната да обобщят за Дупница, като люлка на спорта, успеха и победите, събрани в едно с Нея!.

Видеото пък можете да видите ТУК

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Don Balon: Дупница – люлка на колективните надпревари у нас и богато спортно наследство (ВИДЕО)

  1. Дон БАЛОН си имаме в Дупница – това е Костадин Костадинов дебелия лъжец и крадец!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien