Идва краят на старите автобуси и „консерви“ в Дупница

Краят на 30-годишните автобуси и "консерви", които се грижат за превоза на пътниците по улиците на Дупница вече идва. От Общината обявиха поръчка по избор на превозвачи за  градската, междуградската, както и на сезонните линии. На 21 януари ще бъдат отворени офертите на кандидатите. Причината е – изтичането на досегашния договор за тази дейност, който бе сключен преди 10 години. Последните години, оплакванията на пътуващите са свързани, както с липсата на големи и отоплени особено зимно време автобуси, така и с използването на малки такива, които добиха известност като "консерви", защото се тъпчат с правостоящи. Отделно от това, с едно-две изключения, нито един не може да превозва трудноподвижни хора.
Общата прогнозна максимална стойност е 869 100 лева без ДДС, която превозвачите имат право да получат за извършваната услуга. 8 са обособените пакети с по няколко направления, като най-голяма е тази за вътрешноградския транспорт – 646 700 лева. От Община Дупница обаче заложиха задължително условие за кандидатстване по тази позиция – автобуси, които да могат да извършват превоз на трудноподвижни лица. Неотговарящите на това условие, няма да бъдат допускани до участие в поръчката по избор.
Точковите критерии са както следва: за възраст на автобуса ще се дава до 30 точки, за икономически най-изгодна цена – до 40 точки, за екологична категория до 20 точки, а преимушествата ще носят до 10 точки при определянето на победителите.
Преди сключването на договорите впоследствие с победителите ще бъде направен оглед на автопарка им, допълват от пресцентъра.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien