ДОБРОТО ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА! Трима младежи с ограничени финанси от Дупница ще изкарат безплатни шофьорски курсове (СНИМКИ)

Младежи от Дупница ще получат безплатен шофьорски курс по програмата „Сега накъде“ на Сдружение „Сега накъде“. Ще бъдат покрити и всички допълнителни разходи към него. Участниците са младежи, които са били отгледани без родител, или с един родител.

След като те вземат изпитите си успешно, ще бъдат консултирани кариерно и насочени към допълнителни образователни програми. Обучението стартира в 2 града в България – Дупница и Добрич, като от Дупница са подбрани трима младежи, а от Добрич – един.

По време на обучението си учениците ще бъдат напътствани и от ментор, чиято цел е да помогне с усвояването на теоретичния материал и други трудности, които младежите срещат при обучението си. Менторите за град Дупница са подбрани измежду дългогодишни доброволни планински спасители от Планинската спасителна служба в града.

Тази вечер младежите се запознаха със своите ментори в автошкола „Купандолски“, където ще карат курсовете.

Началникът на дупнишкия спасителен отряд Кирил Чолаков ще бъде ментор на Калоян, Мартин Джокин на Теодора, а Валери на Момчил.

„С няколко приятели и добри познати се събрахме с една много проста, но и трудна задача. Идеята ни е да даваме шанс и да помогнем, както със средства, така и с контакти на млади хора, които са навършили 18 години и нямат възможности. Защото до 18 години малко или много държавата и различни правителствени и неправителствени организации помагат. Но след това много голяма част от тези млади хора влизат в живота без каквато и да е подготовка, без знания и умения. Те дори нямат и шофьорска книжка, която би им позволила на първо време да карат такси“, каза председателят на Сдружение „Сега накъде“ Георги Шопов.

По думите му програмата е доста амбициозна и всяко нещо ще се прави на стъпки.

Ръководителят на ПСС-Дупница говори от името от менторите. Той сподели, че за него и другите планински спасители е голяма радост да помогнат със своите знания, умения и житейски опит на младите дупничани.

Собственикът на автошколата Григор Купандолски също беше категоричен, че за него е удоволствие да помогне с каквото може, за да може младите дупничани да изкарат курсовете за шофьори, а след това да потърсят и професионална реализация.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien