Общината търси 2-ма кранисти, които да карат „паяка“ в Дупница

Община Дупница ще закупи чрез директно възлагане машина за полагане на пътна маркировка. Тя е професионална и е с безвъздушно полагане. Има вече подадени оферти, като ще бъде избрана тази с най-ниска цена. След закупуването й, Община Дупница ще започне сама да изпълнява дейностите по маркировката, а не както досега чрез наемане на външни фирми, за което се плащаше по около 30 хиляди лева годишно, а качеството не отговаряше напълно на очакванията.
Полагането на маркировката трябва да започне с рехабилитацията на уличната мрежа. Първото заседание по отваряне документите на участниците за избор на фирми, които да ремонтират улиците в града и селата е насрочено за 28-и април от 10.30 часа в сградата на администрацията.
В следващите дни ще стане ясно и по какъв начин ще бъде закупен репатриращ автомобил. Т.нар. "паяк" ще заработи по улиците на общината. В момента се проучва пазара за цените, за да бъде решено дали ще бъде чрез пряко възлагане или чрез обществена поръчка. В тази връзка от днес, до 15 май се приемат документи в деловодството на Общината за назначаването на 2-ма кранисти.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien