Декларация на ПП ГЕРБ-Дупница

Уважаеми дупничани,

ПП ГЕРБ Дупница протестира срещу поведението на кандидата за кмет на община Дупница Първан Дангов и хора от неговия щаб, което опорочи  изборния процес на 27 октомври. След приключването на изборния ден г-н Дангов и негови съратници в противоречие на закона окупираха помещението, в което работят членовете за Общинска избирателна комисия – Дупница. По груб и арогантен начин те се опитаха да влияят в своя полза при отчитането на протоколите, подадени за избор на кмет на общината, за общински съветници и кметове на кметства. Членовете на РИК бяха принудени да работят под напрежение, като е възможно това да е довело и до грешки при определяне на резултатите. Хората от щаба на Дангов си позволяваха да правят забележки на служителите от РИК, снимаха с камерите на телефоните си и, изобщо, направиха всичко възможно, за да нагнетят напрежение.

Описаният случай беше завършекът на едно абсолютно недопустимо поведение, което Дангов демонстрира през целия изборен ден. Членове на изборни комисии например ни сигнализираха, че той е влизал в помещения, в които са разположени секции, държал се е грубо и предизвикателно, като дори си е позволявал да влиза в тъмните стаички, което също противоречи на закона.

ПП ГЕРБ Дупница заявява, че Дангов и компания грубо опорочиха изборния процес. След тази демонстрация на нахалство, приключилият първи тур на изборите не може да се нарече честен. Отчитайки всичко това, ние не можем да бъдем сигурни, че кампанията за втория тур на изборите в Дупница ще протече по правилата. Призоваваме всички компетентни органи да бъдат бдителни и да следят за честността и законосъобразността на кампанията и на самия изборен процес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien