ВНИМАНИЕ В ДУПНИЦА!!! Депутатите решиха- 200 лв глоба за паркиране на тротоар, зелени площи или в детски площадки

Народното събрание прие на първо четене поправките в Закона за движение по пътищата. По предложение на ГЕРБ бяха приети поправки, с които паркирането в паркове, градини, детски площадки и тротоари в населените места извън обозначените за това места да се глобява с 200 лева. Депутатите отхвърлиха на първо четене предложението на Петър Славов от Реформаторския блок всички светофари в страната, които не са оборудвани с броячи, да премигват три пъти преди превключването между сигналите, както и задължителна зелена вълна по натоварените кръстовища. Отхвърлено беше и предложението да е позволен завой надясно при червен сигнал на светофара, ако няма пресичащи пешеходци.
Другата гласувана поправка е талоните за паркиране вече да не са местна такса, а цена. Това се налага, защото в Закона за местните данъци и такси стойността на таксата трябва да се определя на базата на разходите за поддържането, в случая на паркоместата. Думата “такса” се заменя от “цена”, което означава, че общините сами ще определят размера на платеното паркиране във всяко населено място в зависимост от трафика и натовареността.

Print Friendly

5 Коментари на ВНИМАНИЕ В ДУПНИЦА!!! Депутатите решиха- 200 лв глоба за паркиране на тротоар, зелени площи или в детски площадки

  1. A dali ste chuli katadjiite u Dupnica da sa globili nekoi che e parkiral na trotoar, nepravilno ili naj veche u detskata ploshtdaka kato u JK Bistrica? Ne ste i nema dachuete. RRadeeeeee ajde poraboti malko

  2. Браво за това. Дано и да се спазва,ако не полицията да бъде безкомпромисна.С бебешките колички трябва да внимаваме дори и в детските площадки

  3. за забраната на паркиране по тротоарите е много хубаво но вероятно няма да се спазва в гр.Дупница, както много други наредби.Около ж.к. Развесена върба няма тротоар върху който няма паркирана кола особено в района на ресторант Вардар.Тротоара пред детския магазин и магазина за железария е толкова широк че двама души не могат да се разминат,а когато се изнесат и детски играчки и колела вратата, винаги е отворена считайте че минаването по тротоара е невъзможно.Ремонта вече е почти приключен и моля г-н Кмета и неговия екип да се разходят по тези тротоари за да се разминават с минаващите граждани и майките с детски колички.

    • Поредното доказателство за безхаберието и некомпетентността на тези които отговарят за градската среда и очевадните грешки при проектирането и изпълнението на „благоустройствения проект“. На едни места дето човек не минава , тротоарът е 7 метра широк а пред търговските обекти , чийто врати по закон трябва да се отварят навън , тротоарът е 1,5 м. !!

  4. В нормалните държави,преди да с наложи закон,се създават условия за спазването му.
    ПРЕДСТАВЕТЕ си ситуацията: Улица без знак за забранено паркиране и от двете страни.Може да се паркират коли и от едната и от другата страна.ОК Вие паркирате от едната,аз от другата и не нарушаваме закона.В Дупница мисля,че няма улица на която да могат да се наредят 2 коли паркирани от двете страни и по средата да мине трета.Особено в малките улички. ОК ще се поставят знаци на всички улици за забрана на паркирането .ОК, а къде ще си паркираш колата Ти и АЗ вечерно време?И според мен ,ако мъжа на дамата писала коментара по-горе няма къде да паркира ,ще се прибере минимум нервен 🙂 и на дамата ще й се иска да не бяха забранявали паркирането по тротоара. 🙂 и че може би все пак би могло да се качи едната гума на тротоара ,като се остави място за минаване на пешеходците.Да не говорим,че в Дупница на някои по-широки улици ,според градоустройствения план са определени и направени за паркинги,но са заградени с колчета,поставени на границата пътно платно-паркинг,вместо на границата паркинг-тротоар,за да има възможност да се разширят търговски обекти за сметка на тротоара,а пешеходците да минават по вече бившия паркинг. Както винаги в България се създават условия за нарушения,за да може да се работи по отстраняване условията за нарушения а,а междувременно да се изкара и някой лев от нарушителите,които са дръзнали да нарушат закон,който е невъзможно да бъде спазван.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien