Отвориха и финансовата оферта за сондажа за минерална вода в село Бистрица

Комисия от Община Дупница назначена със заповед на кмета инж.Методи Чимев проведе днес второто си заседание по обществената поръчка за сондаж на минерална вода в село Бистрица. Документи бе подала една специализирана фирма „Геосервизинженеринг“ АД, чиято документация бе проверена и бяха допуснати до втория етап – ценови оферти. Точно в 10,30 часа, електронната система, с която от миналата година се провеждат процедурите, отвори ценовото предложение на кандидата. 646 000 лв е офертата на кандидата.
Комисията ще се произнесе в срок с решението.
Ако офертата бъде приета, фирмата има 200 календарни дни считано от датата на подписване да проведе необходимите дейности по сондажа.
Както сме писали, след повече от 2 години проучвания, бе установено наличието на минерална вода около 60-63 градуса на 1200 метра, а дебитът, който са си поставили общинското ръководство за цел да бъде „уловен“ е между 20-25 л/сек, което ще надхвърля два пъти и повече общия дебит в курорта Сапарева баня. Проучванията на екипа воден от проф.Щерев доведоха до рязко повишаване на цените на имоти в селото, а вече има и няколко проекти в процес за изграждане къщи за гости, затворени комплекси с бунгала и басейни, къмпинги и други. В момента в селото има едва няколко къщи за гости, които са почти целогодишно заети.
Развитието на Балнео и СПА-туризъм е сред основните приоритети на общинското ръководство.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien