Д-р Матей Попниколов официално пое поста на зам.губернатор

Със Заповед на Министър-председателя на Република България Бойко Борисов от 11.01.2018 година за Заместник областен управител на област Кюстендил е назначен Матей Попниколов.  Той встъпва в длъжност на мястото на досегашния зам.-областен управител Радослава Чеканска, която миналата седмица положи клетва като Народен представител в 44-то Народно събрание на РБ.

Областният управител Виктор Янев представи официално новоназначения Матей Попниколов пред представителите на медиите в област Кюстендил. „Г-н Попниколов е добре познат в региона. Той има медицинско образование и практика като лекар, както и дългогодишен административен опит. Вярвам, че много бързо ще се адаптира към задълженията си като  Заместник областен управител. С моя Заповед г-н Попниколов ще отговаря за провеждането на държавната политика на регионално ниво в областта на енергетиката, информационните технологии и съобщенията, здравеопазването, инвестиционните дейности, култура и образование и младежки дейности и спорт. Пожелавам му успешна работа“, каза областният управител Виктор Янев.

„Познати са ми абсолютно всички структури в област Кюстендил, както и колегите, които работят в региона. Надявам се, че чрез професионалния си опит ще мога да допринеса за здравеопазването  в областта, както и в другите сфери, които г-н Янев ми е възложил. Аз съм член на Областната здравна комисия, която изработва Областната здравна карта, и която е много важна за цялостната организация на здравеопазването в област Кюстендил. Това е първото нещо, което предстои да направим в кратки срокове и ще бъде приоритет за мен. Смятам, че от опита си като хирург съм един колективен играч, който добре работи в екип. Тясно свързан съм и със спорта като администратор и като лекар на спортен клуб „Марек“ в гр. Дупница“, сподели Матей Попниколов.

mateiМатей Попниколов е роден през 1962 година в град Дупница. През 1987 година завършва специалност „Обща медицина“ в Медицинска академия – София, а през 1994 година придобива и специалност „Обща хирургия“. През 2014 година Попниколов завършва и магистърска степен в специалност „Здравен мениджмънт“ към катедра „Публична администрация“ в ЮЗУ  – Благоевград.

Своя 30-годишен професионален опит той стартира като лекар в Център за спешна медицинска помощ в град Дупница, а след това до 2009-та година работи като завеждащ хирургично отделение в двете Многопрофилни болници за активно лечение в Дупница. През 2010 година е назначен за Директор на РЗОК – Кюстендил, а 4 години по-късно отново работи като завеждащ хирургично отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ гр. Дупница.

От 1999 г. до 2004 г. е Председател на РК на БЛС – Кюстендил, а към момента е член на Управителния съвет на колегията. Матей Попниколов е 4 мандата общински съветник в Общински съвет – Дупница, като в периода 1999 г. – 2003 г. е и негов Председател.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien