Читателски сигнал! Проблеми в Самораново с водата и ел.мрежата, защо?

Не са от скоро сигналите от наши читатели за проблеми с електричеството и водоснабдяването в Самораново. Поредният коментар посочва отново този проблем и иска отговори от факторите. "30 август 2015г. селото претърпява поредният горещ ден без вода. Лято, време през което водата е от изключително значение, време за направа на зимнини и много други покъщни дейности. Всекидневно тук в селото налягането по чешмите е променливо и значително по-слабо, а през няколко дни спира напълно. Защо? Никой няма обяснение. В подножието на Рила планина ние страдаме от липса на питейна вода. След всеки дъжд или порой, по чешмите ни тече не вода, а кал.

Постоянно в селото токът спира за определени минути, които понякога се превръщат в часове. Нямаме обяснение относно случващото се. Това което се случва не е нормално за времето в което живеем. Не е нормално спрямо географското ни положение. Искаме да получаваме това, за което си плащаме. Искаме ежедневието и домакинството ни да бъде нормално. Също така искаме и отговори относно случващото се. Изобщо има ли обяснение това, което преживяваме?

Обръщам се към вас с зов за помощ. Нека повече хора разберат за проблема и дано някога бъде решен".

Не е тайна, че през летния сезон проблемът с водата е много сериозен навсякъде. Една от основните причини за това са и множеството нелегални абонати, които ползват питейната вода за напояване. Проблемът с водоснабдяването в Самораново бе все пак решен преди около 2 години, като до преди това положението там бе критично. "На всяка улица има по няколко къщи, които ползват денонощно за напояване с нелегални отклонения и оттам се стига до проблема. Покрай такива тарикати, горят и обикновените граждани. Това не е практика само в Самораново, а навсякъде", коментира запознат със ситуацията.

Ако и вие искате да ни сигнализирате за проблем, да споделите или просто да изкажете мнение, можете да го направите на za_dupnitsa@abv.bg или на нашата фейсбук-страница.

Print Friendly

5 Коментари на Читателски сигнал! Проблеми в Самораново с водата и ел.мрежата, защо?

 1. Ангел Малинов // 31.08.2015 в 17:44 // Отговор

  При правена проверка преди години се установи, че 30% от абонатите имат отклонения преди водомера и се поливат градини и ниви денонощно.
  Дебитът на водата за Самораново и новият резервоар са достатъчни за селото.
  Кажете вие как да се справеи ВиК с този проблем. Знаете, че този проблем възниква само в горещите месеци.

 2. Има решение на проблема Г-н Малинов.Да си опече юридически нещата ВиК и да тръгнат на внезспни проверки и да наложат солидни глоби на незаконните потребители.Другите им действия са да почистат Ядъшката вада и да не отклоняват водата за други населени места.

 3. Анонимен // 01.09.2015 в 8:40 // Отговор

  За водата е ясно,че се краде да се полива , ама за тока, че го спират почти всеки ден обяснение няма

 4. Ангел Малинов // 01.09.2015 в 16:35 // Отговор

  Няма начин за глоби. Всичките паднаха в съда, независимо че бяха юридически изрядни. По закон не можеш да влезеш в имота на някой и да копаеш за незаконно отклонение. Полива се главно през ноща или рано сутрин, но не може да се установи документално, защото не отварят вратите за проверка дали върти водомера. Електромерът може да се постави на стълба на улицата, водомера не може.

 5. Проблема не е с поливането и ВиК го знае.Водата спира рязко а не постепенно,водата не намалява а спира и то през деня а не през ноща.Аз лично мисля ,че се отклонява водата за Дупница, за язовира и другаде. Ядашката вада няма кой да я почисти.Все пак и това е някакъв малък но-, водоизточник.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien