Чистят нерегламентирани сметища в Дупница, глоба до 500 лв чака домоуправителите заради съседите им

Пролетно почистване на нерегламентирани сметища и на цели райони в Дупница, тече вече седмица на територията на общината. Поетапно, по график се премахват огромни маси боклуци, както и се привеждат във вид пешеходни зони и алеи, допълват от пресцентъра на Общината. В борбата с боклуците, освен човешка ръка, е включена и техника. "За съжаление има много места, на които се изхвърлят боклуците от живеещите в съответния район. Например "Еврейските гробища" бяха заприличали на бунище и не случайно в момента там сме съсредоточили най-много хора и техника. Изрязваме храсти, разчистваме алеите и стълбищните подходи, а и изнасяме може би тонове боклуци. Призовавам, гражданите да бъдат така добри и изхвърлят отпадъците си на регламентираните места, а не където им попадне", заяви директорът на Дирекция "Екология и чистота" инж.Мая Спасова.
От Общината започнаха разпращането на уведомителни писма до домоуправителите на блоковете в града. В него се казва, че съгласно "Наредбата за обществения ред" и във връзка със Закона за управление на етажната собственост, междублоковите пространства трябва и са задължение на собствениците на живущите или наемателите да бъдат почиствани и поддържани целогодишно. По закон, отговорен за това се води домоуправителят, който отговаря пред институциите и трябва да уведоми живущите да поддържат и почистват своя района, а санкцията за неспазване е до 500 лева.

2 3

Print Friendly

4 Коментари на Чистят нерегламентирани сметища в Дупница, глоба до 500 лв чака домоуправителите заради съседите им

  1. А горичката при стълбите към Градската градина откъм Развесена върба? Там е същинско сметище. Спокойно можеш да кажеш от горните блокове кога какво са яли, кога са ходили на тоалетна и кога са си износили гащите. Но за съжаление някои райони са винаги пренебрегнати. А сто пъти са писани писма до Общината.

  2. Е сега вече ще го отнасят домоупраявителите за това,така че те да следят кой какво яде изхвърля и какви гащи е носил

  3. Браво за това, че някой се сети да изчисти Еврейските гробища

  4. А на бая с нерегламентираното сметище с камарите боклуци под моста на магистралата при пульова воденица,колко требе да му е глобата???

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien