Бездомни и агресивни кучета в центъра на Дупница. Общината започва извънредна акция по залавянето им

Читателски сигнали се получиха на редакционната поща на zadupnitsa.com. В тях отново се визира проблема с бездомните кучета в Дупница и то в центъра на града. Наша читателка алармира за агресивни кучета в централната част и в близост до детски плошадки. Ето какво пише в част от сигнала: „Здравейте! Пиша ви, за да изразя и пред вас възмущението си от бездействието на Община Дупница. В рамките на месец, два пъти звънях на 112, за да уведомя за десетките бездомни кучета, които се разхождат по центъра на града. От там ми казваха, че веднага предават сигнала до съответната община, но реакция никаква. В района на Общината, около детски площадки, около фонтаните се разхождат кучета, които са видимо агресивни. Няколко пъти бях свидетел на изплашени дечица, които пищят защото кучетата ги лаят. Онзи ден няколко кучета се лаеха едно друго точно до детска площадка. За една вечер над 4 кучета пиха вода от фонтаните. Примерите са хиляди. Не знам към кого трябва да се обърна и какво да направя, за да накарам съответната институция да се заеме с проблема. Затова се обръщам към вас с молба да разпространите и да алармирате за пореден път Община Дупница.“

Припомняме, че zadupnitsa.com вече два пъти публикува подобни сигнали. Единият от тях касаеше най-големия жилищен квартал жк“Бистрица“, като живущи там се оплакваха от растящия брой на бездомните и агресивни кучета. /Повече по тази тема ТУК/.

В друг сигнал наши читатели споделиха, че бездомни кучета има край детската площадка до Дом на техниката /Повече по тази тема ТУК/

Днес лично кметът на Дупница инж.Методи Чимев се е разпоредил служители на приюта за бездомни кучета в града да дават нощни дежурства и да заловят всички опасни и агресивни читириноги. В Община Дупница също са получени редица сигнали и оплаквания и от жители на кварталите "Дупница" и "Чавдар войвода". Служителите ще закарат кучетата в приюта и там те ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани. От Общината увериха, че няма да бъдат оставени агресивни кучета да се разхождат свободно в града.

Ако искате да ни сигнализирате, можете да го направите на нашия мейл za_dupnitsa@abv.bg или на нашата фейсбук-страница.

Print Friendly

15 Коментари на Бездомни и агресивни кучета в центъра на Дупница. Общината започва извънредна акция по залавянето им

 1. И да лаеме и да не лаеме парите за кучетата са похарчени отдавна.нека природозащитниците да си ги заведат у дома. ! С този проблем се прави по скоро търговия отколкото нещо съществено ! Като израза-ние ги хващаме те ги пускат !

 2. Агресивни кучета има и при блоковете около болницата на Лефтеров,даже има едно много агресивно на име Сара ,което се крие във входа на нашият блок на ул.Ив.Вазов 57 и сутрин който излиза пръв води битка или преговори с кучето,заради което изпускаме транспорта си до работата си.В 6 часа е трудно излизането сутрин от входа, но по-лошото е , че нападна през деня синът ми и някаква жена дошла на гости при съседка. Но най-отвратителен е факта,че има 3 съседки които приучиха кучето да живее във блока и го превърнаха в кучкарник на пук на живущите там и нагло се опитват да ни втълпяват,че кучето е добро и не виждат проблем.Питам аз ние кучкарник ли си купихме или дом за нормални хора?Аз съм на мнение ,че който иска да си отглежда куче нека си го гледа у дома вътре без да се опитва да натрапва присъствието на някакво псе.

 3. Нещастници! Просто има разгонена женска и те са се събрали, това не значи, че са агресивни, дано да ви тежат на съвестта…….

 4. А е коректно да се напише чевсеки пър когато се залавят бездомните кучета се намират защитници които следят на третия ден кучетата да бъдат пуснати там където са заловени. Така че не се сърдете само на общината, а и на тези организации, които осиновяват част оъ кучетата за да ги пращат на осиновители срещу много пари в чужбина. Сърдете се и на самите себе си че пускате кучетаъа бездомни

 5. Чимев стига бе. Стига с тия прабила и закони.Затова ти се качват на главата.Кучкарник за псета,недоволни любители на животни,стреляй ги и тва е

 6. Разочарована // 25.08.2015 в 9:20 // Отговор

  Дойдохме с децата от чужбина при баба и дядо не можахме да мигнем от кучешки лай по цяла нощ има 6 кучета между 3-ти 5-ти и 7-ми блок в жк Бистрица които не спират по цяла нощ .Детето ми който е на 6 беше гонено и почти ухапано на центъра на града добре че един господин успя да изрита доста голямото куче.Г-н Чимев вземете проблема насериозно не живеем в джунглата за да ни е страх от животните навън .

 7. Кучетата просто трябва да бъдат приспивани в рамките на месец ако никой не ги е осиновил. Така ще се намалят бездомните кучета. Жал ми е за тях и на мен но в Бг не сме дорасли за модерни приюти за много кучета. Факт. Така че няма избор. А защитниците на животните да искат пари от европа за модерни големи приюти

 8. дупничанин // 25.08.2015 в 23:26 // Отговор

  Истината е,че има много бездомни кучета и то са огромни песове.Уж не са агресивни,но като са по няколко на едно място си стават опасни.Трябва да се вземат адекватни мерки преди да е станало късно.Аз също харесвам кучета и съм имал дълги години,но съм категорично против глутниците бездомни кучета да ги има и постоянно да ни плашат децата.

 9. На вечерта на 25.08 около 10-тина кучета нападнаха бездомник точно пред общината на метри пред кафетата „Плаза“ и „Кимбо“,добре че един човек се изтича от кафенето и защити бездомника,щяха да го нахапят целия.Трябва да се вземат мерки,не само срещу агресивните кучета,не мисля,че може да се прецени кое е агресивно и кое не.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien