Читателски сигнал! Бездомни кучета на детска площадка в центъра на Дупница

Поредният читателски сигнал е свързан с бздомни кучета, които са решили в летните жеги да "хванат тен" в центъра на Дупница. Но не къде и да е, а в пясъчника на детската площадка пред Дом на техниката. "Няколко дни подред ги засичам в пясъчника. А на площадката идваме много родители с деца и не е приятно да ги пуснем да си играят. В пасъка неискам да мисля какво има като изпражнения и т.н. от кучетата. На снимките ще видите много ясно, че са маркирани на ушите. Не са агресивни, или поне в тези 3 дни не проявиха агресия, но децата се плашат, а да не говорим за заразите и кой знае какво, които носят и "изненадите" които оставят в пясъчника. Нямам нищо против животните, обичам ги, но децата си kucheta-2обичам повече. Вчера се опитах да ги изгоня, и си навлякох скандал от жена на средна възраст, която очеивдно бе защитник на животните и направихме селски панаир. Поинтересувах се снощи по въпроса и установих голяма глупост, че след като бъдат маркирани и кастрирани кучетата, трябвало да бъдат върнати на мястото, от което са хванати. Иначе се бях приготвила за скандал днес в общината, но явно не е вината в тях в този случай. Но кой ще понесе вината, ако някой от четириногите нахапе някое от децата ни? Кажете ми?! Надявам се да бъда разбрана правилно по темата, а не да бъда сега обвинена за човек, който мрази животните", се казва в мейл на нашата читателка.

Ако искате да ни сигнализирате, можете да го направите на нашия мейл za_dupnitsa@abv.bg или на нашата фейсбук-страница.

kucheta3

Print Friendly

15 Коментари на Читателски сигнал! Бездомни кучета на детска площадка в центъра на Дупница

 1. Оставете животните злобни кучки!

  • Абе, тАпАнар, разкарай се от тук! Вземи си бездомните кучета с теб и се качи някъде високо в планината, където няма да те срещаме и теб и кучетата ти бездомник такъв!
   Ти със сигурност нямаш деца! ае на бас?

 2. Тези които много обичат бездомните животни да си ги вземат вкъщи и да си ги пазят.Айде нема сми да обикалят по улиците и да плащат децата.

  • Айде първо си оправи речника пък тогава пиши. Детето не е виновно виновна е майката и таткото където карат детето да ходи и да рита кучето.Виждал съм как майка казва на детето си „ходи и го ритни и ще се махне“. Хайде да видим теб да дойдат да те ритат без нищо да си направил ще ти хареса ли. Точно заради такива хора града пропадна. Няма какво да обвинявате и да пращате разни снимки до някакви псевдо-журналисти, а се погледнете себе си.

 3. Хората са виновни за положението на тези кучета!след като майките живеят в тази държава би трябвало да са свикнали!а след като от малки учат децата си да избягват животните вместо да ги научат да са милостиви не може да очакваме от тези деца да стане човек-истински човек!!!и какво ще стане сега с тези кучета-някой ще дойде и ще ги отрови или гръмне заради капризите на някой госпожи!!!има една поговорка-учейки децата си да обичат животните ДНЕС е надеждата за един по добър свяр УТРЕ!!!

  • Кв много си прав повече хора като теб трябват проблема не е в животните,а в капризите на съгражданите

   • Каприз ли е да искаш да се наспиш през нощта, а кучетата да лаят непрекъснато ?

    • Да ти кажа честно, аз от кучето на съседите не мога да се наспя. Бездомните кучета не ми пречат!

  • +1

 4. вие сте лудиии бе хора…става въпрос за живот-ЧОВЕШКИ!!!!!СТИГА с тези права,морали и глупости за кучета…чули сте и какво сте чули…бездомни кучета са това!!!

 5. много е прав човека // 29.07.2015 в 17:58 // Отговор

  Абсолютно прав е човекът.А хората или в случая децата не са ли по-важни от кучетата.Защо при толкова НПО не направят приют за бездомни кучета и там да си ги държат и хранят.Нищо лично

 6. 1 дупничанка // 29.07.2015 в 23:49 // Отговор

  Като ви е жал за уличните кучета,водете си ги в къщи.Мангалите,пардон,ромите бездомни,да им построим домове.Онеправдани горките животни, направиха им пясъчници и градинки.Е ,за това децата ни бягат по чужбина.Тук е кучкарник и мангалник.

  • Според теб едно куче дали има капацитет да прочете табелката-забранено за кучета??доста примитивно мислене!заради това примитивно мислене на повечето хора и главно управляващите сме в такова положение!улични кучета има защото хората ги изхвърлят,а не защото сами са си се появили!!има решение за този проблем,но докато има хора като вас няма начин!

 7. Кучки оставете животните! Вие карате мръсните ви деца да ритат кучетата !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien