Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия приветства инициативата на zaDupnitsa.com

Във връзка с подетата инициатива на zaDupnitsa.com за почистване на старите гробища в града, архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски изрази своите благодарности към екипа, като приветства хората, които ще се включат в неделя /9 октомври/ от 10.30 ч. в благородната кауза.

Ето какво каза той:

„Архиерейско намесничество Дупница приветства благородната кауза, която иницира електронната ви медия, свързана с почистването на старите гробища, намиращи се до една от най старите църкви в града „Св. Никола”. Гробището съхранява паметта на видни духовни и обществени личности, допринесли за развитието на Дупнишката околия. Чрез действията си правите много не само за нас, защото в трудните за всички ни времена, нямаме физическата и финансова възможност да разчистим и облагородим този гробищен парк, както и самата църква, която не е действаща в момента, а в миналото е била истински духовен център за околията. Изразяваме горещите си благодарности на вас и на всички организации, фирми и физически лица, който в неделя отпочват една много важна в морално отношение кауза. Тази проява на почитане паметта на починалите говори за вашата любов , морал, зачитане на историческата памет и родолюбие, което в наши дни е почти на изчезване. С действията си вие давате един достоен пример на всички, на бъдещите поколения, които ще останат тук, да градят живота си. Необходимо е всички заедно, хората които сме все още тук, с общи усилия, да се справим със състоянието, в което се намира гробището. Друг начин няма.

Заставаме и подкрепяме каузата и след всичко това, като благодарим още веднъж, молим Господа за Вашето здраве и дългоденствие и призоваваме над Вас Неговата благодат и безкрайна милост.”

Припомня ме, че на 9 октомври / неделя/, екипа на zaDupnitsa.com, водени от идеята, че занемаряването на старите гробища е недопустимо и е равносилно на поругаване паметта на видни и знакови личности от миналото на Дупница, започваме кампания за почистването им и призоваваме всички граждани, имащи отношение към проблема, да се присъединят към нас за началото.

Ние като организатори се ангажираме да осигурим чували за смет и транспорт, с който ще бъдат извозени отпадъците. Тъй като за сега не можем да осигурим инструменти за премахване на растителността, молим всеки отзовал се на призива, да има това предвид и по възможност да си донесе такъв. Разчитаме на будната съвест и активната гражданска позиция на читателя и очакваме вашата подкрепа.

Още по темата :И рокерите от„Неразделни братя“ подкрепиха кампанията: Не можем да останем безучастни. Нашите предци заслужават да почитаме паметта им  

„Патриоти Дупница“ се присъединяват към кампанията за почистване на старите гробища, където са погребани десетки видни дупничани  

Още за състоянието на гробищния парк прочетете тук

13

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien