И рокерите от„Неразделни братя“ подкрепиха кампанията: Не можем да останем безучастни. Нашите предци заслужават да почитаме паметта им

Рокерите от клуб „Неразделни братя“ също подкрепиха кампанията инициирана от ZaDupnitsa.com за почистване на старите гробища в Дупница. Вчера към инициативата се присъединиха и родолюбците от „Патриоти Дупница“. „Не можем да останем безучастни към това. Нашите предци заслужават да почитаме паметта им.“, заяви лидерът на клуба Димитър Недев.

13Целият екип на zadupnitsa.com, както може би и голяма част от читателите, сме потресени от състоянието, в което се намират гробищата, където са погребани десетки видни дупничани, като революционерът Георги Измерлиев – Македончето, генерал-майор Иван Радойнов -командващ VII-ма пехотна Рилска дивизия, Янаки Лазарков-човека написал историята на града, Еню Маников и на дееца на туристическото дружество д-р Иван Лобутов, Янаки Бисеров- основател на Дупнишкото читалище/1858/, Димитър Радев, който е спасил Самарското знаме. Гробищният парк не е действащ, като той се намира до най-старата църква в Дупница „Св. Никола”, съградена през 1609 година Самата църква вътре също е в окаяно състояние.

Водени от идеята, че това занемаряване е недопустимо и е равносилно на поругаване паметта на видни и знакови личности от миналото на Дупница, а и не само на тях, а на всички погребани там, призоваваме всички граждани, имащи отношение към проблема, да се присъединят в неделя /9 октомври/ от 10.30 ч. за началото на почистването на стария гробищен парк. Ние като организатори се ангажираме да осигурим чували за смет и транспорт, с който ще бъдат извозени отпадъците. Тъй като за сега не можем да осигурим инструменти за премахване на растителността, молим всеки отзовал се на призива, да има това предвид и по възможност да си донесе такъв. Разчитаме на будната съвест и активната гражданска позиция на читателя и очакваме вашата подкрепа.

img_0629-620x26414442699_10207060279531943_1125425514_nБлагодарим на клуб „Неразделни братя“, които имат редица инициативи за облагородянането на парк „Рила“, а на 15-ти организират и почистване на района около Вангелова чешма.

Благодарим на родолюбците от „Патриоти Дупница“, които винаги са имали гражданска позиция и през последните години допринесоха с поредица от инициативи за връщане на българските традиции в Дупница.

Още за състоянието на гробищния парк със снимки прочетете ТУК

Print Friendly

1 Коментар на И рокерите от„Неразделни братя“ подкрепиха кампанията: Не можем да останем безучастни. Нашите предци заслужават да почитаме паметта им

  1. Рокери и патриоти Добре, ама няма ли някой партиен деец, или те само по избори чистят

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien