Започна изграждането на подпорни стени в центъра на Дупница

Същинските строителни дейности по изгражданерто на подпорни стени в един от опасните участъци в коритото на река Бистрица в Дупница започнаха от днес. Районът бе подготвен в последните седмици за стартиране на строежа и тежкотоварните машини вече работят. Множеството жалби и оплаквания от живущите в района под IMG_4499бившия хлебозавод в центъра на Дупница от години бяха са свързани с искане за укрепване на коритото заради наводненията и опасностите от свличане особено, когато реката става пълноводна.

Община Дупница успя да осигури финансиране, след като спечели проект по програмата за трансгранично сътрудничество съвместно със сръбския град Гаджин хан на стойност 215 000 евро. Общо 63 метра подпорни стени ще бъдат изградени в участъците преди мостовете на улиците "Андон Величков" и "3-и гвардейски полк", а срокът за изпълнение е 15 месеца.

Print Friendly

1 Коментар на Започна изграждането на подпорни стени в центъра на Дупница

  1. То изграждане на подпорни стени започнаха и над Черния мост, ама само разриха реката и нищо не направиха. Защо няма информация за този „ремонт“? Защо се почна ремонта на водопровода в ЖК-то и пак спря?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien