Зам.кмет на Община Дупница: Съкращаваме срока за ремонтните дейности в жк. Бистрица на 8 месеца

Красимир Георгиев

Жалбата, с която бе замразена процедурата по избор на изпълнител за мащабните ремонтни дейности в жк. Бистрица е отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията. Това обяви на пресконференция днес, зам.кметът по европейските проекти в Община Дупница Красимир Георгиев. "Уведомиха ни вчера от КЗК, с което отказват образуването на производство по жалбата на фирмата. Направихме анализ на ситуацията с кмета инж.Чимев и експертите, с които работим. Преценихме, че е най-добре да изчакаме 10-дневния законов срок и да обявим отново процедурата по избор на изпълнител, за да избегнем подобни нови процедурни хватки. Тази жалба ни забави с един месец реално. Стойността на проекта е, както знаете 5 386 236 лева. Новото в документацията ще бъде, че срокът за изпълнение ще бъде намален на 8 месеца, съкращаваме 4 месеца. Време напълно достатъчно за реализация на заложеното, като оптимално е да бъде реализацията приключена за около 6

Ремонтните дейности в жк.Бистрица се очаква да започнат през юни.

Ремонтните дейности в жк.Бистрица се очаква да започнат през юни.

месеца. Разбира се, съобразили сме с времето и сезоните, така че ако се наложи и пролетта на следващата година да се използва. Иначе крайният срок за всичко е юни месец 2018 година, така че има достатъчно време. При новата ситуация, предполагам, че в средата на месец май ще имаме избран изпълнител и през юни да стартират същинските дейности", коментира Георгиев. "За съжаление трябва да си го кажем, но има фирми, които участват само, за да обжалват и провалят дадена процедура или с друга цел – облагодетелстване. Законът обаче позволява при подобни ситуации вече да завеждаме контра дело за пропуснати ползи", допълни Георгиев. "Идеята е ремонтните дейности в най-големия жилищен квартал да вървят успоредно за надземната и подземната инфраструктура. За подмяната на водопровод имаме избран изпълнител. Очакваме в близките дни да ни отговорят от ПУДООС дали ще ни осигурят финансиране и за подмяна на канализацията. Там сумата е в размер на около 1,1 млн лева". разкри още зам.кметът.
"Очакваме днес или най-късно до края на седмицата да получим отговор от МРРБ на искането ни за финансиране цялостната подмяна на водопровода в обсега на другия голям проект "Интегриран градски транспорт". 980 хиляди лева е сумата, за която очакваме положително становище. С инж.Чимев имахме среща през миналата седмица в София по този въпрос и имаме уверение, че ще бъдем финансирани. Това са два от най-големите инфраструктурни проекти на територията на града, които трябва да бъдат реализирани, защото ще подобрят значително визията на града, ще решат сериозни проблеми свързани с рехабилитацията на уличната мрежа, а и ще намалят проблемите свързани с амортизираната водопреносна мрежа", каза още Георгиев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien