Цветна ДУПНИЦА монтираха на площад „Свобода“, пирамида ще строят на новото кръгово

Пирамида, на която ще бъдат изобразени герба на Дупница, закрилникът на града Свети Иван Рилски и Часовниковата кула ще бъдат монтирани на кръговото

Макет на пирамидата.

Макет на пирамидата.

кръстовище до края на седмицата. 3-метровата пирамида ще бъде изградена във връзка с Националния празник на България – 3 март. Идеята е тя да придаде по-приветлив вид на кръстовището, което е облагородено. "В самия проект, когато реализирахме изграждането на кръговото, бе заложен подобен монумент. Не са малко хората, които питаха, кога ще запълним тази празнина и имаха основание. Забавихме се, защото обсъждахме няколко варианти – умален макет на Часовниковата кула, статуя на Свети Иван Рилски, триизмерен модел на герба… Задълбително трябваше да бъде свързано с града. В крайна сметка се спряхме на този вариант, който да обедини и трите. Ако времето позволи, монтажът ще бъде в четвъртък, за да може да посрещнем и факела на мира, който ще дойде в Дупница ден по-късно", обясни зам.кметът по социалните дейности Крум Милев.
На площад "Свобода" днес пък се монтират почти 2-метрови букви с надпис ДУПНИЦА по примера на много европейски градове. "Трябваше да изчакаме да приключи мониторингът на проекта, за да предприемем монтирането. Надяваме се, че по-този начин ще придадем по-красив вид на централната част и особено за гостите на града. Надписът е умишлено на български, а не с латински букви, защото имаме наша, родна си азбука и език. С г-н Чимев сме коментирали и за още едно място за подобна идея, но по-различна като реализация – в района на Парк "Рила", където и гледката към планината е уникална. Имаме някои виждания, но самата идея не е изкристализирала. Разбира се, няма да се лишим и от предложения на гражданите, ако позволява реализацията й", допълни Милев.

IMG_1071 IMG_1063

 

Print Friendly

7 Коментари на Цветна ДУПНИЦА монтираха на площад „Свобода“, пирамида ще строят на новото кръгово

 1. Виолетка николова // 27.02.2018 в 16:18 // Отговор

  На надписа с двуметровите букви не му е мястото там. С постройките се закри гледката към планината , сега затворете очите на на седящите граждани на пейките и към площада.Къде е инициативата и мнението на гражданите за тази придобивка на града.Що се отнася до пирамидата, това е добре.Но за парк“Рила“, мисля, че дупничани също трябва да кажат своето мнение, защото както града ,така и парка е на целия град, а не на общината.
  А, Вие автори на статията си преглеждайте материала добре преди да го публикувате.Поправете си правописа,не само бързо да пуснете информацията

  • Виж и говори // 27.02.2018 в 16:45 // Отговор

   Ако бяхте видяли преди да коментирате щяхте да видите че буквите са над пейките и няма да пречат на никого от седящите.Но типично по нашенски е по важно да оплюваме хубавото.

 2. Виолетка николова // 27.02.2018 в 17:08 // Отговор

  Отговарям: Възпитанието и гражданската ми отговорност не ми позволяват да „плюя“ според Вас.Казвам си мнението като гражданин, но явно в нашия град нямаме право на мнение.Никого не обвинявам . А Вие си пишете името открито, като сте голям защитник.Според мен мястото на надписа е на в началото на града , а не на центъра.Това е мое мнение и имам право на това.

 3. За по- приветлив вид на нашия град може да се помисли за някакво преработване на паметника на Дупнишка комуна на входа на града ни. Защото по нищо не личи , че влизаш в подържан град.

 4. Уважаеми другарю списовател на „сайта“ защо не проучиш и напишеш поради что тази сутрин главните улици бяха така „добре почистени“, а ни занимаваш постоянно със скъпите, никому ненужни и кичозни идиотщини измислени от глупавите кратуни на твоите началници!!!

 5. Въпреки, че вече е малко банално или разпространено, повечето такива надписи са в началото на града.

 6. Димитринка Анастасова // 28.02.2018 в 17:11 // Отговор

  В цяла Европа и дори в Австралия такива букви се поставят в близост до емблематични места. Да, хубаво е мястото при фонтаните, но още по-хубаво щеше да бъде, ако ги нямаше тези сгради отзад и се отвори гледка към Младежки дом и Балкана.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien