„Съединението прави силата“ в Дупница

Второто публично събитие в област Кюстендил, което е част от Комуникационната стратегия на РБ за ЕС се проведе в град Дупница. Жители и гости изпълниха Общинския драматичен театър „Невена Коканова“ за да се включат в информационната среща във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС и 10 години от присъединяването на България в Европейския съюз.

9995Информационният ден се организира от Областна администрация Кюстендил, съвместно с Община Дупница и протече в две части. В първата дискусионна част областният управител Виктор Янев представи информация относно структурата, целите и функциите на институциите на ЕС. Акцент той постави и върху икономическите и социални ползи от членството ни, както и от бъдещото Председателство на страната. На свой ред кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев даде разяснение относно реализираните европейски инфраструктурни проекти, създадените социални услуги на територията на общината и приоритетните текущи дейности по оперативните програми в сегашния програмен период.

Комуникационната инициатива подкрепиха българският еврокомисар Мария Габриел и евродепутатът д-р Андрей Ковачев, които се обърнаха с видеопослание към дупничани.

Събитието на място уважиха зам.-областният управител Радослава Чеканска, зам.-кметът по социални дейности Крум Милев,  зам.-кметът по европроекти Красимир Георгиев и председателят на Общински съвет Дупница Емил Гущеров.

По време на дискусията от публиката изникна въпрос относно реализирането на проекти и инвестиции в по-малките населени места от общините, извън административните центрове. В отговор областният управител Виктор Янев поясни, че фокус в усвояването на еврофинансиране са именно малките общини и села, чрез програмите за развитие на селските райони, трансграничното сътрудничество и Асоциацията по ВиК.

Информационната среща под надслов „Съединението прави силата“ продължи с богата развлекателна програма.rsz_888

В културната част бе поставен акцент върху младите хора на Дупница, които показаха най-разнородни таланти от народни песни и танци, салса и поп музика,  до съвременните брейк танци.

Участие взеха децата от Балетна школа при НЧ “Зора 1858”,  Вокален състав “АртПоп”, Танцов клуб “Абракс”, танцов брейк състав„ Денс Машийн“ и Детска фолклорна група при НЧ”Пробуда 1927”. Програма приключи с представяне на мини спектакъла „На мегдана в Дупница“ в изпълнение на  Танцов състав “Зора” при НЧ “Зора 1858”.

rsz_9992 rsz_9994 rsz_9991 rsz_999 rsz_333 rsz_444 rsz_666 rsz_777

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien