Продължава изграждането на база за планинските спасители на Седемте езера

Сагата около изграждането на база на планинските спасители от Дупница в района на Седемте езера е на път да приключи до няколко месеца. Строителството тече с пълна сила и се очаква до края на летния сезон да приключи. Най-натовареният и голям район в страната бе единственият без база на планинските спасители, което създава сериозни проблеми на дупнишкия отряд при реакция за акции. Сградата е собственост на Национален парк „Рила“ и ще бъде Контролно-информацинен пункт, който освен от горските рейнджъри, ще се ползва и от туристите, както и от ПСС-Дупница, които ще имат на разположение помещения за дежурства, за оказване на долекарска помощ, както и за пособията си при стартиране на спасителни акции.
През миналата година, тогавашният министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро отпусна необходимата сума за изграждането на пункта, проведена бе процедура по избор на изпълнител и строителните дейности стартираха през есента, а преди дни бяха възобновени отново.
Пунктът се намира в непосредствена близост до хижата и ще спестява поне 2 часа на доброволците от ПСС при организирането на акции, тъй като ще се дават дежурства на място и няма да е наложително да се потегля от Дупница.
Заради постоянно увеличаващия се туристопоток на Седемте езера, дупнишките спасители възстановяват всекидневните дежурства от 5 юли.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien