ОНЧЕ БОНЧЕ…?! Лекарство хвърли в шах кмет на Дупнишко село

В "шах с пешката и позиция цайтнот" изпадна кметът на село Бистрица Кирил Огненски. Преди дни, той трябвало да закупи лекарство от дупнишка аптека за своята съпруга. "Всичко беше наред. Купих Лактофлор от аптеката и се прибрах. Отворихме го и нормално беше да зачетем кога се използва, как се използва, има ли странични ефекти.

Кирил Огненски

Кирил Огненски

Изненадата беше голяма, когато прочетохме, че на опаковката пише ПРЕДИ ядене, а на самото шишенце СЛЕД ядене. Не е кой знае какъв проблем, защото се консултирахме със специалист, ама грешката е много досадна и не прави добро впечатление. Нямам идея, а и не е моя работа да знам колко са обърканите лекарства, но трябва да се знае твърдо кога се проявява ефекта от вземането му – преди и след. Иначе е пари на вятъра, а и говорим за лекарствен продукт все пак", коментира пред Zadupnitsa.com Огненски.

Той постна и снимки с "наставленията" за прием и на своята фейсбук-страница с въпрос: "Как точно трябва да се пие, на опаковката е след хранене, на кутията преди? Нямам думи!".

...СЛЕД хранене.

…СЛЕД хранене.

...ПРЕДИ ядене.

…ПРЕДИ ядене.

Print Friendly

3 Коментари на ОНЧЕ БОНЧЕ…?! Лекарство хвърли в шах кмет на Дупнишко село

  1. срам

  2. Разминаването в надписите е очевидно. От собствени проучвания и опит с практикуващи натурална медицина съм забелязала, че няма универсалвн подход в начина на примане на пре- и пробиотиците. Някои препоръчват сутрин на гладно, други – с храна, за да са сигурни, че нямя да се раздразни стомаха, а трети смятат, че има най-добър ефект, ако се приема вечер, след хранене, за да действа през нощта, без влияние на други храни и добавки. Проверих продукта на amazon.com, където на опаковката пише да се приема по една капсула дневно, без допълнителни напътствия. Аз съм опитала всички възможни варианти на приемане на пробиотик и най-много ми допадна вечерния прием, като ефект. Ако има телефон за контакт с компанията -производител, написан на опаковката, най-добре се обадете за изясняване на въпроса.

  3. Няма значение кога ще го вземете, ефекта ще е почти един и същ. За справка – оригиналното кисело мляко има по силен и по евтин ефект – нормализиране на съотношението на полезни и вредни бактерии в стомаха и червата. А съм абсолютно сигурен , че дори и баба Ви знае , кога може да се приема кисело мляко.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien