Община Дупница продължава с безплатната услуга за доставки по домовете за възрастни и болни хора

Над 450 души до момента са се възползвали от предоставяната от Община Дупница безплатна услуга за доставка до домовете на храни и лекарства за възрастни хора без роднини и поставени под карантина. Със задачата продължават да са ангажирани служителите от „Патронажна грижа“ към Община Дупница. „Не е никак лека ситуацията, но колегите продължават да извършват услугите по домовете. Броят им е различен всеки ден. Според възможностите откликваме на всички и не сме имали досега случай да не изпълним заявка. Всички знаем какво е положението, а най-ощетени са възрастните хора, които имат проблеми с придвижването, и в същото време нямат близки, на които да разчитат за най-належащите покупки за храна и лекарства“, коментира Нина Александрова – главен спец социална политика.
От месец март стартира услугата от Общината. Нуждаещите се подават заявка по телефон или мейл до 12 часа на деня (без събота и неделя), след което продуктите се закупуват и доставят на място безплатно, като всяка поръчка се удостоверява и с касова бележка за разхода на дадения продукт и количество, който се заплаща от хората.
Право на безплатната услуга имат само и единствено хора, които нямат на територията на града или селата свой близък роднина, който може да извършва това, като за целта всяка заявка се проверява за близки .
Заявки се приемат всеки работен ден от 9 до 12 часа, а доставките започват след 13 часа същия ден. Заявки на тел.0876 84 43 88 и по мейл: patronajna_grija2019@abv.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien