Община Дупница определи такси за ползване на спортната зала

Община Дупница определи такси за ползване на спортната зала в града. Предложението е на кмета инж. Методи Чимев и е част от внесения от него проект за изменение в Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги и администрирането им от община Дупница. В проекта е записано, че голямата игрална зала може да се ползва за мероприятия на външни организации: държавни,обществени организации и партии, както и за  за концерти, шоупрограми, базари, като наема е от 1200 лева до 1800 лева на ден. Интересен е и фактът, че в докладната залата е записана като : "Спортна зала Марек", както е в техническия проект за реконструкцията й, но вече почти 8-месеца след официалното откриване /19.11.2015г/ тя няма официално име и в различни медии е споменавана по различен начин, като "Арена Дупница", "Зала спортна" , "Спортна зала Дупница". Предложението ще бъде разгледано на предстоящата на 15-ти юли сесия на Общински съвет.

Ето какви са мотивите изтъкнати в докладната: „След изпълнение на проекта по реконструкциата и модернизация на „Спротна зала Марек“ в спортния обект са изградени зали за различни видове спорт, както и помещения за спомагателни и обслужващи дейности. Разходите за поддържане на съоръжанието изцяло са за сметка на община Дупница. Целта на предлаганите промени в тази част е да се повиши интереса на чуждестранни и местни спортни организации към Спортна зала Марек и да им бъде предоставена възможност да осъществяват тренировъчна дейност в град Дупница. Интерес вече не липсва, като в средата на юли за 2 седмици пристига националния отбор по волейбол на Алжир, а след тях се очакват и младежки национални гарнитури на други две страни.

Залата е необходимо да бъде достъпна за всички желаещи да упражняват спортовете, за които е предвидена, жители на общината, спортни организации и гости на града, както и да се осигури ефективната й експлоатация и поддръжка. Цените и типът на услугите предполагат достъпност за ползвателите, като формирането им е съобразено с възможностите на всички спортни организации и представители отразлични социални групи. Цените на услугите са разработени при съобразяване с изразходваните средства за обезпечаване на мероприятия, както и покриване на разходите. След направено проучване за цените за ползване в подобни спортни бази на територията на страната, бе установено, че предлаганите в проекта са едни от най – ниските, което е предпоставка за по-добра конкурентоспособност. Предвидени са такси и за позване на залата за провеждане не само на спортни прояви, но и за мероприятия на външни организации държавни,обществени организации и партии, както и за концерти, шоупрограми, базари и др." се пише в предложената докладна.

Местните клубове, обаче трябва да бъдат спокойни, тъй като за тях по коефициент са определени съвсем различни цени, които са далеч по-ниски в сравнение с тези за въшни мероприятия, каквато е и практиката в цяла България. "Разбира се, че няма да ощетим местните клубове", лаконичен бе кметът инж.Методи Чимев.

Ето и определените такси:

ИГРАЛНА ЗАЛА

60 лв. за 1 час

220 лв. за 4 часа

450 лв. за 1 ден

ЗАЛА ЗА ТЕНИС

20 лв. за 1 час

72 лв. за 4 часа

120 лв. за 1 ден

ЗАЛА ЗА ШАХ

10 лв. за 1 час

35 лв. за 4 часа

60 лв. за 1 ден

ЗАЛА ЗА МОНИКС

12 лв. за 1 час

45 лв. за 4 часа

70 лв. за 1 ден

ОФИС ЗА ТРЕНЬОРИ

7 лв. за 1 час

25 лв. за 4 часа

50 лв. за 1 ден

ЦЕНТРАЛНО ФОАЙЕ 25 лв. за 1 час

88 лв. за 4 часа

160 лв. за 1 ден

 

1.Зала с площ до от 1001 до 1500 кв.м.

-за срок от 3 до 15 дни при заетост на залата по 2 часа на

ден

-за срок от 16 до 31 дни при заетост на залата по 2 часа

на ден

2.Зали с площ до от 501 до 1000 кв.м.

-за срок от 3 до 15 дни при заетост на залата по 2 часа на

ден

-за срок от 16 до 31 дни при заетост на залата по 2 часа

на ден

3. Зали с площ от 101 до 500 кв.м.

-за срок от 3 до 15 дни при заетост на залата по 2 часа на

ден

-за срок от 16 до 31 дни при заетост на залата по 2 часа

на ден

4.Зали с площ от 51 до 100 кв.м.

-за срок от 3 до 15 дни при заетост на залата по 2 часа на

ден

1.2 лв./кв.м., но не по

малко от 500 лв.

1.1 лв./кв.м., но не по

малко от 950 лв.

1.3 лв. /кв.м., н не

по-малко от 200 лв.

ЗАЛА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ 20,00 за 1 час

55,00 за 4 часа

80,00 за 1 ден

 

Игрална зала за мероприятия на външни организации:

държавни,обществени организации и партии

Игрална зала за концерти, шоупрограми, базари и др.

1200 лв. за 1 ден

1800 лв. за 1 ден

 

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien