Община Дупница изгражда парк на „Трикольора“ на Дренски рид, партнира си за това със сърби

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Договор за партньорство със сръбската община Гаджин хан, сключи кметът на Дупница инж.Методи Чимев, информират от общинския пресцентър. Градоначалникът на сръбския град Саша Джорджевич и заместникът му Деян Игнатович гостуваха в Дупница по този повод.
Това е първата стъпка за осигуряване финансирането по трансгранично-сътрудничество за две от намеренията на дупнишката община. Те са свързани с цялостно асфалтиране на пътя за Дренски рид, както и цялостно подобряване на района около пилона с българския трикольор и немското гробище. Предвижда се изграждането на паркова част, беседки за отдих, зелени площи, атракции, а в зависимост от парите, ще се прецени дали може да бъде заложено изграждането и на амфитеатър. Общата стойност на този проект е 600 000 евро, които се поделят между двете общини.
Двете общини ще кандидатстват съвместно и за изграждането на подпорни стени, като в Дупница са заложени две такива в коритото на река Бистрица.
IMG_0862 IMG_0864
Print Friendly

3 Коментари на Община Дупница изгражда парк на „Трикольора“ на Дренски рид, партнира си за това със сърби

  1. страхотна идея! ок ама имам един въпрос…защо всичко се случва около изборите?! слага се улично осветление,асвалтират се улици,правят се паркове и градинки….през останалата част от времето нищо?!

  2. През тези години се случиха много неща в Дупница. Осветлението започна да се слага миналата година, а ремонтите по проектите са все пак планувани заради европериодите. И за Трикольора и за стадиона нещата ще се случат другата година април месец,защото пътят е дълъг до тогава.Европа не се съобразява дали в България има избори

  3. Доколкото съм зaпознaтa този терен тaм имa собственици. Товa е посегaтелство вурху чуждa собственост..

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien