Грешна структура на общинската администрация в Дупница или нов подход?

Интересна структура на общинска администрация се оказва, че е предложена в Дупница. Това е видно от приетите решения на местния парламент на последната сесия. По-любопитното в нея е не толкова броят им, колкото структурирането по отношение кой на кой е директно подчинен. Това е видно от графиката, която е входирал кметът на общината до местния парламент.
Така например отдел „Европроекти“ е подчинен на… отдел „Местни данъци и такси“. Не по-малко любопитно е, че отдел „Общинска собственост и търговски дейности“ е „под шапката“ на отдел „Счетоводство“.
Далеч по-любопитно е разпределението на кметовете на кметства и кметски наместници. На 16-те първенци в селата пряк ръководител е… Финансов контрольор. Той пък от своя страна е подчинен на Звено „Вътрешен одит“, който е директно подчинен на кмета.
Видно от графиката, допълнителна роля е възложена на главния архитект, който е пряк началник на…служител по сигурността на информацията. Този служител пък е началник на секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни. А въпросният секретар пък ще ръководи работата на …новосформирания „Инспекторат“ (т.нар. – общинска полиция), в който фигурират 6 щатни бройки.
Странното е, защото правомощията на главния секретар и заместник кметовете са коректно посочени.
Дали в случая става въпрос за некадърно направена графика с конкретните структурни ангажименти или наистина сме свидетели на дупнишко ноу хау предстои да разберем.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien