Най-успешният през 2016 спортен клуб в Дупница „Гладиатор“ с най-голяма субсидия от Общината

Напълно очаквано, дупнишкият клуб по таекуондо "Гладиатор" ще получи най-много средства от Общината. Състезателите на клуба, през 2016 година обраха всички видове награди от всички възрастови групи в България, а и се представиха отлично в европейските първенства, където взеха титли. Разпределението на парите е на база постигнати резултати за предходна календарна година и според Наредбата за изчисляване на точки "Гладиатор" имат право на 19 981 лева при максимално изпълнение на бюджета.

Изчисляването на сумите бе направено от комисията по спорта към Общински съвет-Дупница, с председател Славчо Павлов. Именно той внася докладната, която ще бъде гледана в петък на сесията на местния парламент.

След "Гладиатор", с най-много пари се нарежда клубът по бадминтон „Победа”, който може да разчита на до 10 575 лв.. Кикбоксьорите от „Патриот” са с 3 726 лв., ШК „Капабланка” – 4 199 лв., детско-юношеската школа на ВК „Марек Юнион Ивкони” е с 2 921 лв., клубът по тенис „Марек 76” – 2244 лв., клубът по силов трибой – 2014 лв., клубът по тенис на маса „Марек – Дигеста” – 3 667 лв., Клубът по авиомоделизъм "Икар" – 1589 лв.

В предложението на Павлов и комисията е по 2000 лв да бъдат отпуснати на селските футболни отбори "Славия" (Яхиново) и "Джерман". Тези пари са достатъчни на отборите да покриват разходите си за съдийски и транспорт за мачовете от регионална група "Рила".

Според Наредбата, новорегистрираните клубове имат право на първоначална субсидия в размер на 1000 лева и такива ще получат клубовете по здраве и дългоретие, по лека атлетика и ШК „Дупница”. Общата сума за разпределение е 61 000 лева.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien