Наградиха учителите на годината в Дупница за 2023 година, ето кои са те

Днес празнуваме 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Ден, който не е просто празник, а ден, в който може да кажем, че сме горди потомци на нация оставила следа в историята.
В този ден вече няколко години Община Дупница връчва приза „Учител на годината“, за всички онези преподаватели, които всеки ден отдават от живота си, за да образоват бъдещото поколение. Наградите на номинираните връчи кметът на общината инж.Методи Чимев, който поздрави всички учители и жители на града с празника. Всички номинирани пък бяха поздравени от свои възпитаници, а сълзите на щастие не се прикриваха.

Категория “Учител в детска градина”
Райна Апостолова Хаджийска е завършила магистър “Предучилищна педагогика” и “Специална педагогика” в Югозападен университет “Неофит Рилски” град Благоевград.
През септември 1984 г. започва работа като детски учител, от октомври 1996 г. след проведен конкурс е назначена за директор на ДГ „Калина“.
Провежда проучване за различни иновативни методи и подходи за работа в детска градина като привлича различни експерти в тази област, след което организира обучения в ДГ „Калина“ и започва да прилага някои от тях.
Приносът в развитието на ДГ „Калина“ на госпожа Хаджийска като директор е невъзможно да бъде изцяло описан, тъй като през целия период на управление тя не спира да търси възможности за постоянно развитие на детското заведение във всеки един аспект. Малка част от нейните заслуги са обновяването и разширяването на базата, газифициране на детската градина, изцяло обновен кухненски блок, изграждане на солна стая, монтиране на пречистватели за въздух от най-висок клас и много други.
Госпожа Хаджийска притежава качества и умения за подбор на кадри, чрез което е сформирала отличен екип. Насърчава и осигурява постоянното повишаване на компетенциите на преподавателите и не спира да полага огромни грижи за нашите децата.

Категория “Учител в началното образование”
Лариса Кирилова Бельовска е старши начален учител в ОУ “Неофит Рилски” – град Дупница, учител с изключително висок принос за престижа на училището и учителската професия.
Госпожа Бельовска е учител с повече от 33 години трудов стаж и високи професионални постижения – всяка година нейни ученици заемат призови места на ученически олимпиади, на национални и международни състезания, което доказва високият й професионализъм и отдаденост към децата. Многократно награждавана от колектива на ОУ “Неофит Рилски” за отлично подготвяне и представяне на своите ученици. В учебната си дейност г-жа Бельовска системно прилага нови и интерактивни методи на обучение, с което мотивира учениците си за активна и целенасочена екипна работа. Ползва се с авторитет и уважение сред родителите и колегите си, а учениците обичат часовете с нея.

Категория “Учител в основното образование”
Десислава Анчова Александрова е магистър по Българска филология, завършила Югозападен университет „Неофит Рилски“ и Ранно чуждоезиково обучение по английски език в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Учителската кариера на г-жа Александрова започва в родния й град Радомир, където в продължение на 10 години работи като учител по български език и литература в ОУ „Христо Смирненски“, а от 2008 година продължава професионалния си път в ОУ „Евлоги Георгиев“ град Дупница, като учител по английски език. Госпожа Александрова ежедневно използва в работа си иновативни методи на обучение и съвременни технологии като учител и класен ръководител, с което цели да развие емоционалната интелигентност на учениците.
Желанието на г-жа Александрова за въвеждане на новостите в образованието я мотивират за участие в различни квалификационни форми и реализирането на проекти, провежда редици открити уроци и благотворителни мероприятия с ученици и родители. Тя е един от емблематичните и авторитетни учители в ОУ „Евлоги Георгиев“.

Категория “Учител в средното образование”
Инж. Красимир Петров Иванов е машинен инженер с повече от 40 годишен професионален опит, като от 32 години насам е част от учителския колектив на Професионална гимназия “Акад. Сергей П. Корольов”- град Дупница. В работа си редовно използва съвременни методи за обучение в предметите по професионална подготовка и учебна практика, владее основите на дисциплините, които преподава и следи новостите в тях. Г-н Иванов участва активно в разработването на проекти и състезания, в които учениците му заемат призови места. Организира тържества и благотворителни инициативи и ефективно взаимодейства с обществения съвет и настоятелството на гимназията. Проявява новаторски дух и подкрепа към ученици, родители и колеги. Благодарение на инициативността му, Професионална гимназия “Акад. Сергей П. Корольов” има нови модернизирани учебни работилници.

Специална награда за принос в развитието на образованието
Августина Христова Георгиева е преподавател в начален и прогимназиален етап в ОУ „Св. Климент Охридски“ – град Дупница, който носи лидерската отговорност за включване на всяко дете в училищни дейности в изпълнение на учебни задачи и проекти. В работа си залага на иновативни методи за усвояване на учебния материал. Г-жа Георгиева създава първия в Дупница клуб по цигулка, както и първия клуб по блок флейта. Участва активно в благотворителни инициативи и културни мероприятия. Учител – музикант, подкрепящ колектива и развитието на ученическото креативно и независимо мислене.
По традиция, на днешния ден бе връчена и годишната стипендия „Свети Иван Рилски“ за 2023 на победителя – Габриел Зашев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien