Концерт в Сапарева баня по случай 3 март

Празничен концерт, посветен на годишнината от Освобождението на България от турско робство, ще се състои в Сапарева баня на 2 март /петък/ вечерта. Събитието ще започне от 17:30 ч. в големия салон на НЧ "Просветен лъч – 1905". Концертът се организира за трета поредна година от НЧ "От извора – 2013" в навечерието на националния празник на България – Трети март. Съорганизатор на мероприятието е Община Сапарева баня, като за всички жители и гости на общината входът е свободен.

Участие в празничния концерт ще вземат: мъжки хор "Св. Иван Рилски", трио "Авлига" и детска фолклорна група "103-градусов хоровод" към НЧ "От извора – 2013", с ръководител Иван Начов. С подготвена програма в събитието ще се включат и ученици от СУ "Христо Ботев", град Сапарева баня, с художествени ръководители педагозите Сашка Конакчийска и Надя Джоргова. 

Преди началото на концерта, от 16:30 ч. ще бъдат наградени победителите, участвали в конкурса за рисунка, посветен на 140-годишнина от Освобождението на България. Награждаването ще се състои във фоайето на читалището, където ще бъдат изложени и рисунките на учениците, включили се в тематичния конкурс.

Веднага след това, ще бъдат поднесени венци и цветя от общинска администрация, Общински съвет, граждани и ученици пред бюст-паметника на Левски в курортното градче.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien