Дупнишкият съд пусна под домашен арест Димитър, заплашвал с убийство жената, с която живеел

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева  взе мярка за неотклонение ,,Домашен арест” по отношение на Димитър Д. / на 57 години /. РП – Дупница бе внесла искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, което съдът определи като неоснователно.

Мъжът е обвиняем за закани за убийство към жената, с която е живял на семейни начала в Сапарева баня и към нейния брат. Отправял е заплахи за престъпление против личността и към нейната дъщеря, и приятелка на момичето.

Свидетелката Д. К. твърди, че след раздялата им, обвиняемият непрекъснато я е следил от вкъщи до работата й и обратно, което й пречи да води нормален начин на живот. Тъй като се е страхувала, пострадалата е била придружавана от брат си, дъщеря си или от приятелката на дъщеря й, докато отива или се връща от работа.

В мотивите си съдът посочва, че действително се касае за тежко умишлено престъпление, както и за деец с висока степен на обществена  опасност,  предвид предишните му осъждания, за които е изтърпял ефективно наложените му наказания. Но, Димитър Д. е с влошено здравословно състояние, с 95 % нетрудоспособност с чужда помощ, с водеща  диагноза „Мозъчен инфаркт” и не може да се придвижва самостоятелно. Съдът счита, че няма опасност обвиняемия да се укрие и мярка за неотклонение „Домашен арест“, предвид здравословното му състояние го би възпрепятствала да извърши друго престъпление.

Определението за взетата мярка за неотклонение „Домашен арест“ може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien