Човекът-клуб в ЦСКА Сашо Попов се разходи до панорамната площадка „Софарджик“

Президентът и треньор на волейболния ЦСКА Александър Попов бе един от десетките туристи, които се качиха в събота на новооткритата панорамна площадка „Софарджик“ над дупнишкото село Бистрица. Волейболният специалист е запален планинар и използва всеки свободен ден, за да обикаля планините на България. Попов бе един от първите туристи, които в съботния ден се качиха до изгледната площадка. „Тук е невероятно. Не ходете на море. Направо е Самоковището, наляво Черни връх“, лаконичен бе в своя си стил Попов. Разпозналите го туристи пък не пропуснаха да се фотографират с него. Освен него, повече от 300 туристи се разходиха до Софарджик и отстоящия на час от там Бистришки водопад.
„Малцина знаят, че този дял на Рила е един от малкото, който пази своята девствена природа. Изграждането на такава панорамна площадка заслужава адмирации, защото е добра основа за туристите, които искат да разгледат и непознатата Рила. По пътя нагоре е Бистришкия водопад, красивите Морени, а да не говоря пък за уникалните Градински и Воденичарски езера. Не веднъж именно от Бистрица съм правил преходи до Седемте езера, защото липсва напливът от хора и можеш да се слееш с красивата природа“, допълни Попов.
Площадката се изгради от Община Дупница и се очаква да привлича стотици туристи най-вече в летния сезон. Дейностите все още не са приключили, но съоръжението е вече обезопасено и посреща своите гости.


Снимки: Личен архив и фейсбук-профил „Панорамна площадка „Софарджик“

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien