44-годишен от Дупница влиза ефективно в затвора, шофирал пиян

Районен съд – Дупница одобри споразумение и определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, след като е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, с над 1,2 промила.
Подсъдимият А.К. /на 44 г., от гр. Дупница / се признава за виновен в това, че на 19.05.2022 г. /около 18.54 ч./ в гр. Бобов дол е управлявал МПС – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда / промила /, а именно с 1.72 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда.
Районен съд – Дупница налага на подсъдимия и наказания: „глоба“ в размер на 500 лв. и „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 1 година и 6 месеца, като се зачете времето, през което е бил лишен от право да управлява МПС по административен ред за същото деяние.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
През 2022 година, Районен съд – Дупница е наложил ефективни наказания „лишаване от свобода“ на 11 водачи, за повторно управление на МПС след употреба на алкохол или след употреба на наркотични вещества.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien