10-ти ден кв.“Ценеви“ в Дупница е без вода. Хората искат реакция от ВиК

Жители на квартал „Ценеви“ в Дупница са в пълна безизходица, защото вече 10-ти ден според думите им са без вода. Хората очакват някаква реакция от страна на ВиК-Дупница. Ето какво пише в сигнала до zadupnitsa.com.

„Здравейте, пиша ви от Дупница във връзка с един системен проблем – водата. От 30.07.2016г нямаме капка вода в кв Ценеви . Обаждахме се на ВиК ,но споменават за авария, която не поправят вече 10 дни. Принудени сме да перем дрехите на децата си по минерални извори в близост до града. Подобни проблеми имаме и лете и зиме. Помогнете ни“.

Потърсихме за информация по темата Управителя на водното дружество Илия Илиев. "Да, факт е, че има авария в района. От самото подаване на сигнала сме започнали работа в квартала и хората виждат, че всекидневно наши групи са на място. Проблемът е, че не можем да локализираме самата авария, защото в случая става въпрос за сериозен участък от 10 километра водопреносна мрежа. Използвама всичката налична

Илия Илиев-Управител на ВиК-Дупница

Илия Илиев-Управител на ВиК-Дупница

техника, за да локализираме самото място и е въпрос на време. Наистина отнема дни, но както казах, не става въпрос и за участък от няколко метра. Надявам се час по-скоро да успеем да намерим аварията, за да отстраним проблема. Водоподаване има, макар и малко, но налагянето е ниско. Извинявам се на жителите за неприятностите, но правим всичко възможно", коментира Илиев.

Припомняме, че водопреносната мрежа в Дупница е една от най-амортизираните и надеждите за подмяна й бяха свързани с европейско финансиране чрез асоциацията "Кюстендилска вода". След отказа на община Сапарева баня да се присъедини, тази възможност отпадна и сега Дупница ще разчита на частично финансиране от държавата.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien