Затварят „Пени маркет“ в Дупница

REWE Group, собственикът на дискаунт магазините "Пени маркет", обяви, че до края на октомври ще затвори всичките си 49 магазина в България. Тя обаче ще продължи дейността си в Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария, където също има магазини. REWE Group е собственик и на веригата "Била", върху която смята да се концентрира у нас. Част от филиалите на "Пени", както и логистичният ѝ център в Столник ще преминат към "Била", която в момента има 92 магазина в страната. "Всички задължения към доставчици, бизнес партньори и служители ще бъдат изпълнени. Доколкото е възможно, на служителите на "Пени" ще бъде предложено работно място в "Била". Останалите служители ще получат обезщетения, които надхвърлят определените в закона суми. Схемата на компенсациите е обсъдена и одобрена и от европейския представител на служителите в REWE Group", пише в прессъобщението, цитирано от Фрог Нюз. REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 76 200, наети в около 3600 магазина. През 2014 г. общият оборот на компанията нарасна на 13,02 млрд. евро. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 330 000 служители в около 15 000 магазина в 12 европейски страни, осигурявайки оборот от около 51,1 млрд. евро. От своята централа във Винер Нойдорф, Австрия, REWE International управлява търговските фирми "Била", MERKUR, "Пени", BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез "Била" Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и "Пени" Reisen. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. "Била" България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София.

Print Friendly

3 Коментари на Затварят „Пени маркет“ в Дупница

  1. запозната // 17.09.2015 в 23:30 // Отговор

    Днес в общината са били някакви от Била за да оправят документите за сградата че от декември месец щели да отварят на местото на Пенито. Приятелка е викана при кмета да обясни по темата. Дано защото е жалко да се затваря един магазин

  2. И сега какво ще стане с мързеливите служители, които не можаха/или ги беше страх да се пробват в Лидл и кауфланд? …….

  3. Ще си вземат обезщетение, колкото твоята заплата и после ще почнат работа в Кауфланд или Лидл! Разбра ли?!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien